Címke: karácsony
Keresés
Dátum választó
Rendezés
103 találat
2023.12.28

Tele volt a bevásárlóközpont az első munkanapon

Ruhákat, cipőket, sőt, ékszereket is visszavittek az üzletekbe karácsony után. Leggyakrabban a méretprobléma miatt szerették volna kicserélni az ajándékot a vásárlók. A bevásárlóközpontokba sokan ezért érkeztek 27-én. Az üzletek általában egy hónapot adnak a cserelehetőségre.
2023.12.26

Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház

Szenteste napjától egészen január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei kilenc napon át déltől 13 óráig vendégül látják Kecskemét város szegényeit. Az Egressy utca 5/b. szám alatti szociális-közművelődési intézményben várják a szervezők a rászorultakat. A kiszolgálás az étkezdében történik.
2023.12.25

Hívja a lelki segélyt, ha nyomasztja a magány!

A hírek karácsonykor gyakran foglalkoznak a magányosok ünnepi időszakhoz kötődő problémáival. Az év legmeghittebb időszakában az egyedüllét ugyanis az átlagos hétköznapokhoz képest is nehezebb. Segítség azonban létezik: ingyenes telefonszámokon várják a nehéz helyzetben lévők hívásait, egy jó szóval, tanáccsal, kedvességgel.
2023.12.25

Tíz érdekesség a boldog békeidők karácsonyáról

A szeretet ünnepén végre találkozik az egész család, mindenki egy asztalhoz ül, ajándékot bontogat és élvezi az év utolsó napjait. A családban kedves történetek szólnak arról, hogy a dédanyák a XX. század elején hogyan töltötték ezt az időszakot. Most időutazás címén összeszedtünk tíz különleges tényt arról, hogy a boldog békeidőkben mit tettek a fára, mit vásároltak, milyen népszokások voltak, valamint megnéztük azt is, hogyan alakult át a mélyen vallásos karácsony a családok és a gyermekek ünnepévé - írja a Magyar Nemzet.
2023.12.24

Az év hátralevő részében sem lesz igazi téli időjárás

Enyhe idő várható az év utolsó hetében: karácsonykor akár 14-15 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet is lehet, majd szerdától kissé visszaesik a hőmérséklet, de így is általában 10 fok körüli maximumok várhatók, ennél hidegebbre csak a tartósan ködös területeken kell számítani. Szórványosan kialakulhat eső, zápor, a ködös tájakon ködszitálás és többfelé megerősödhet a szél - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből
2023.12.24

Ferenc pápa emberséget szorgalmazott advent negyedik vasárnapján

Emberséget szorgalmazott Ferenc pápa advent negyedik vasárnapján a Szent Péter téren mondott beszédében. Az egyházfő közelségét hangsúlyozta a háborútól szenvedőkkel. Hozzátette, nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik nyomorban, éhezésben, rabszolgaságban szenvednek. Istent kérte, hogy emberséget töltsön a szívekbe.
2023.12.24

Így kerülhetjük el, hogy a tűzoltókkal töltsük a karácsonyt

Télen naponta átlagosan harminc lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, ez karácsonykor akár a negyvenet is eléri. Szenteste és karácsony mindkét napján ugyanúgy, mint az évben bármikor csaknem kétezer tűzoltó van szolgálatban mintegy ötszáz járművel. Azonban nem elég az, ha csak a tűzoltók gondoskodnak a biztonságos ünneplésről, mindenkinek körültekintőnek kell lennie. Aki az alábbi tanácsokat megfogadja, biztosan nem kell, hogy „vendégül” lássa a tűzoltókat az ünnepek alatt.
2023.12.24

Karácsonyi varázslat a Nagytemplomban

Ismét lélekemelő élményben volt részük azon szerencséseknek, akik a Miraculum-Aurin kóruscsalád hagyományos advent végi koncertjeire jegyet váltottak. A „Varázslatos Karácsony” címmel meghirdetett hangversenyekre már napokkal korábban elfogytak a belépők, bár a hatalmas érdeklődés miatt a Durányik László vezette énekkarok évek óta kétszer is előadják műsorukat. A zsúfolásig megtelt Nagytemplomban szombat délután és kora este igazi varázslat történt, a zeneszeretők a muzsika szívet-lelket felmelegítő, legbensőnket is átformáló erejét tapasztalhatták meg.
2023.12.24

A stresszmentes ünnepért: egyszerű és pénztárcabarát karácsonyi receptek

Az ünnepi időszak sokak számára okozhat fejtörést, de azoknak sem kell aggódniuk, akik csak az utolsó pillanatban tudnak a készülődéssel foglalkozni, mégis szeretnének házi finomságokat készíteni. A bonyolult, órákat igénylő recepteket is könnyen hatékonnyá tehetjük néhány apró trükkel, és még a pénztárcánkat is megkíméljük velük. Elő a keverőtálakkal és a habverővel, hogy közösen élvezzük az egyszerű, mégis szívet melengető ünnepi ételeket a Rama karácsonyi tippjeivel és legfinomabb süteményreceptjeivel.