Címke: karácsony
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.01.05

Ingyen utazhatnak az ukrán menekültek a karácsonyi misékre

Ingyen utazhatnak a MÁV-START járatain az ukrán menekültek az ortodox karácsony első napján Budapestre, Miskolcra és Debrecenbe az ünnepi misékre. A Magyar Kormány és az Építési és Közlekedési Minisztérium a vasúttársasággal közösen, a nehéz helyzetben lévő, hazájukat elhagyni kényszerülő ukránok kulturális és hitéletét továbbra is támogatja. Az ukrán nemzetiségi parlamenti szószóló, Grexa Liliána kezdeményezésének köszönhetően szolidaritási jeggyel utazhatnak január 7-én a háborús menekültek Budapestre, Miskolcra és Debrecenbe, ahol ukrán nyelvű karácsonyi mise és ünnepség lesz az ortodox karácsony első napján.
2022.12.29

Hogyan cseréljük ki a karácsonyi ajándékot?

A karácsony utáni napokban általában sok vásárló jelenik meg az üzletekben azért, hogy a kapott ajándékot visszaváltsa, kicserélje. A hibás termékeket a kereskedőknek meg kell javíttatni vagy ki kell cserélni, azonban a hibátlan, rosszul választott ajándékokat nem kötelesek visszavenni. A helyzet az internetes vásárlás esetén lehet a legegyszerűbb.
2022.12.25

Ünnepi Lélektől Lélekig a karácsony jegyében

A karácsony és a hanuka ünnepe áll a Lélektől Lélekig december 24-i adásának középpontjában. Varga Mónika felelős szerkesztő, műsorvezető ezúttal is Kecskeméten szolgáló papokkal, lelkészekkel, valamint Róna Tamás főrabbival beszélgetett a KTV műsorában.
2022.12.24

A karácsony az, ami elhozta a reményt 

Karácsony a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, amikor Jézus születését ünnepeljük. Mind a négy gyertya ég már az adventi koszorún. December 24. karácsony előestéje, a testi és lelki felkészülés napja, a szeretet ünnepe. December 25-én pedig Jézus születésnapját, ezzel a fény eljövetelét ünnepeljük. A KTV ÉlŐvíz című vallási műsorának karácsonyi adásában mások mellett Kis János nyugalmazott evangélikus lelkész és Görbe László piarista plébános üzen nekünk az ünnep alkalmából.
2022.12.24

Áldott, békés karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!

Szabó T. Anna: Az ünnep azé aki várja Aki magot szór ablakábaés gyertya vár az asztalán.A várók nem várnak hiába.Egy angyal kopogott talán? Szárnysuhogás az ablakon túl –vigyázz! Kinézni nem szabad!Künn az angyalhad térül-fordul,egy pillanatra látszanak. A karácsonyfát hozzák – hallod?– egy koppanás, és leteszik.Fényben úszik az üvegajtód,s megint suhogás. Mi ez itt? Zöld angyaltoll: […]
2022.12.23

Orvosi és gyógyszertári ügyelet az ünnepek alatt

Megváltozik az ünnepek alatt a látogatási rend a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban. A sürgősségi betegellátás és a fekvőbeteg ellátás rendje azonban ugyanolyan lesz az intézményben az ünnepek alatt is, mint eddig. Nyitvatartási időn túl pedig a Szent Benedek EuroPatikában, a Kápolna úton válthatjuk ki a szükséges gyógyszereket.
2022.12.23

Lakástűz: nagyon vigyázzunk karácsonykor is!

Az adventi időszakban és karácsonykor jellemző, hogy megnő a lakástüzek száma. Az esetek többségében a lángok 1-2 négyzetméteres területet érintenek, azonban országosan szinte mindennap előfordul olyan eset, ahol teljesen kiég egy szoba, vagy az egész lakás. Azért nő ilyenkor a tüzek száma, mert többet vagyunk otthon. Nagyon fontos a megelőzés.