Figyelnek a rászorulókra a kecskeméti városrendészek

2024. 01. 11., 17:54
Sorra járják a külterületen élő időseket, rászorulókat és a hajléktalanokat is segítik a Kecskeméti Városrendészet munkatársai. A hideg idő miatt hatványozottabban oda kell figyelni embertársainkra, ugyanis a keményebb mínuszokban hamar bekövetkezhet a baj. Ma elkísértük a városrendészeket a járőrözésük egyik állomására.

A Kecskeméti Városrendészet munkatársai ma reggel egy mozgáskorlátozott idős férfihez érkeztek, akinél elkélt a segítség. A szemetet kellett kivinni a ház elé. A hidegben senkit nem hagynak egyedül az egyenruhások, minden rászorulóhoz benéznek. Ma éjjel a városban -8, a külterületeken -11 fok volt, tehát folyamatosan zajlik az ellenőrzés.

– A Kecskeméti Városrendészet kiemelt figyelmet fordít a külterületen, magányosan élő idősek védelmére. Most főként az időjárás miatt napi rendszerességgel ellenőrizzük az ilyen személyeket. Előfordulhat, hogy nem tudnak kommunikálni, de segíthetünk az élelmiszer kiszállításban, favágásban, gyógyszer kiváltásban is. Nagyon jó a kapcsolatunk az idősekkel, a magányosan élőkkel, kollegáink személyesen ismerik őket 
— nyilatkozta Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet  intézményvezető-helyettese.

A külterületeken élők megbíznak a Kecskeméti Városrendészet munkatársaiban, ezért elfogadják tőlük a segítséget. De nem csak külterületen, belterületen is zajlik a munka.

– Sajnos sokan töltik az egész napot, éjszakát a szabadban, ez pedig életveszélyes ebben a hidegben. Kollégáink figyelemmel kísérik azokat a hajléktalanok által kedvelt helyeket. Megkérik őket, hogy menjenek be az ellátóhelyre, amennyiben erre nem hajlandóak, akkor a Máltai Szeretetszolgálat segélyautóját kérik, hogy látogassák őket rendszeresen, ne hagyják őket kihűlni - teszi hozzá Csíkos Imre.

A városrendészek nem csupán fizikai, lelki segítséget is nyújtanak, hiszen több magányosan élő nem megy ki a hidegbe, ezért sokat beszélgetnek velük.