Fődíjat nyert a KTV híradója

2023. 05. 26., 16:15
Fődíjat nyert a Kecskeméti Televízió híradója, a Hírös Hírek. A 96 médiumot tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete idén is meghirdette Helyi Érték Díj pályázatát tagjai körében. A híradós kategóriában pedig tarolt a KTV. A díjat Kozák Polett főszerkesztő vette át csütörtök délután Siófokon.
Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke és Kozák Polett, a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője (Fotó: Kovács Iván)

„A Hírös Hírek nézői a Bács-Kiskun vármegyei nagyváros mindennapjainak egy, a szakma szabályai szerint szerkesztett és hitelesen előadott összefoglalóját láthatják. Közérdekű témaválasztás, a műfaj szabályainak ismerete és készség szintű alkalmazása teszi élvezettel fogyaszthatóvá, egyszersmind informatívvá az alkotók produktumát.” - így méltatta a szakmai zsűri a Kecskeméti Televízió híradóját Siófokon.

A Hírös Hírek ugyanis elnyerte a Helyi Televíziók Országos Egyesülete által meghirdetett Helyi Érték Díj pályázat híradó kategóriájának fődíját. A zsűri méltatásában kiemelte azt is, hogy a dinamikusan fejlődő, ipari és egyetemi centrummá vált alföldi város pezsgését hűen tükrözi a hírműsorunk.

Fotó: Kovács Iván
Végtelenül örülünk, hiszen az a célkitűzésünk, hogy mindazok, akik nézik a Kecskeméti Televízió híradóját, képet kapjanak arról, hogy Kecskemét milyen fantasztikusan fejlődik, mennyi esemény, program van itt. Azt gondolom, hogy ajándék egy ilyen városban dolgozni. Egy igazi kincsesbánya Kecskemét, így könnyű dolgunk van, persze egyben nehéz is, hiszen ez egy 0-tól 24 óráig tartó munka, hivatás, amit a televízió kollégái kiválóan végeznek, és köszönettel is tartozom nekik ezért
— fogalmazott Kozák Polett, a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője.

A díjat Kozák Polett vette át csütörtök délután Siófokon. A Helyi Érték Díj pályázat pályaműveit idén Gulyás István televíziós újságíró, szerkesztő, Kocsis Tibor Balázs Béla-díjas filmrendező és Kollarik Tamás producer, filmrendező, jogász, egyetemi oktató, a Médiatanács korábbi tagja értékelték.

A híradós kategória II. helyezettje a Halas Televízió, a harmadik pedig a Médiacentrum Debrecen lett. A pályázatra összesen 87 pályamű érkezett.