Fúrnak, faragnak, még egyszerű áramkört is építenek a Propeller tábor résztvevői

2024. 07. 04., 16:26
Fúrnak, faragnak, sőt, még egyszerű áramkört is építenek azok a kisiskolások, akik a Propeller nevű táborban vesznek részt. A foglalkozásra azokat a diákokat várták, akiket érdekel a mérnöki szakma. Így igazi kis műszaki alkotók lehetnek egy hét alatt.

Egy kis buborékfújó szerkezetet is maguk készítettek el az alsó tagozatos diákok. A jövő mérnökeinek tábora a héten kezdődött az Ifjúsági Otthonban.

Olyan szerkezeteket készítenek, amelyeket elemek, napelemek, különböző hidraulikák mozgatnak, ezt ők maguk megépítik, be is indítják és működtetik
— magyarázta Csizmadia Ilona, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon munkatársa.

Tevékenység közben tanulják meg a műszaki rajz olvasásának alapjait, a méretarány jelentését, a hidraulika és pneumatika alapjait. Itt maguk fúrnak, faragnak, fűrészelnek, csiszolnak a gyerekek, sőt egyszerű áramkört is építenek.

Napelemes katamarán, buborékfújó automata, propelleres jármű csak néhány azok közül, amiket megépítenek a gyerekek egy hét alatt. Ez a tábor azoknak való, akik képesek odafigyelni, és hosszabb ideig fegyelmezetten alkotni. De itt is, mint minden más táborban van pihenőidő, és egyéb foglalkozás is.

Délelőtt, délután a szakmai programmal foglalkoznak, tehát a tábor tematikájának megfelelő foglalkozásokon vesznek részt. Olyan múzeumi vagy könyvtári programokon is részt vesznek, olyan szakmai kirándulásokat tesznek, amelyek ezt a tábori tematikát erősítik
— mondta Csizmadia Ilona.

A barkácsoló táborban tehát nemcsak a műszaki ismeretek alapjait tanulhatják meg a gyerekek, de fejlesztik a kézügyességüket is, és új barátokra tehetnek szert.