Generációk juniálisa a szabadidőközpontban

2024. 06. 15., 11:37
Generációk juniálisa néven, már második alkalommal szerveznek közösségi napot a nyugdíjasok, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Az egész napos rendezvényen a színpadi produkciók mellett egészségügyi szűrések és prevenciós előadások várták a szépkorúakat. A nap sztárvendége Szandi lesz.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 36 képet tartalmaz

A mai nap a nyugdíjasokról szól, és a generációkon átívelő közös programokról. A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban szombaton egész nap színes programok várják a nyugdjías közösségeket, hiszen a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség kezdeményezéseként, immár második alkalommal rendezik meg a több száz embert megmozgató pikniket. A rendezvény nemes céllal jött létre, ugyanis fontos, hogy Kecskemét nyugdíjas és nem nyugdíjas közösségei találkozhassanak egymással, és minél többen bepillantást nyerhessenek a városi nyugdíjas klubok változatos életébe.

Az egész napos programok már a reggeli órákban elkezdődtek, a fellépők mellett az érdeklődők egészségügyi szűréseken, rendőrségi közlekedési és bűnmegelőzési bemutatókon, valamint szociális támogatásról szóló előadásokon is részt vehetnek. A különböző nyugdíjas klubok közösen összefogva pedig főznek, kézműveskednek, megismerik egymást. Az egészséges életmód jegyében közös sétán vehetnek részt a nyugdíjasok, amelyben egy nagyobb, illetve egy kisebb körben sétálva tehetnek egészségükért. A legkisebbeknek kézműves foglalkozásokkal, zsákbamacskával és nosztalgia fagyival készültek. 

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek az egészségügyi szűrésekre és a prevencióra is, ezért ezen a napon a résztvevők különböző állapotfelméréseken, vérnyomás-, vércukor-, koleszterinmérés, hallásvizsgálaton, memória-tanácsadáson illetve gyógycipő-méretvétel és tanácsadáson vehetnek részt. Mindemellett a szépkorúak népszerű sportágával, a nordic walkinggal is megismerkedhetnek, de okostelefon-használathoz is segítséget nyújtanak a szervezők.

Kormányosné Makai Eszter a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség elnöke elmondta, ez a juniális egy olyan alkalom, ahol korlátozások nélkül a klubok meg tudnak jelenni.

Jó alkalom arra, hogy találkozzunk egymással, piknikezzünk, valamint hogy az egészségmegőrzést népszerűsítsük. A sátrakban a klubjaink mutatják be saját tevékenységeiket, itt megismerkedhetünk egymással. És a legfontosabb célunk a szórakoztatás, méghozzá a generációk összefogásával. Nagyon hálásak vagyunk a gyerekeknek, a szülőknek és az előadóknak akik együtt ünnepelnek velünk.
— hangsúlyozta Kormányosné Makai Eszter.

A résztvevőket Pászti András önkormányzati képviselő köszöntötte, aki elmondta, nagyon köszöni a Nyugdíjas Szövetségnek, hogy összefogja a különböző nyugdíjas klubokat.

A színpad mögött most a picik izgulnak a fellépésük előtt, míg a színpad előtt a büszke szülők és nagyszülők várják őket, egyszóval ez az esemény tényleg egy generációkon átívelő program.
— mondta köszöntőjében a képviselő.

A kísérőprogramok mellett a színpadon Cselik Áron, a Naplemente Népdalkör, a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviseletében Kele Viktória, a Hunyadivárosi Férfikar, a Nyitnikék Népdalkör és Domján Mónika előadását követhetik. A nap sztárvendége pedig Szandi lesz.

A programot Kecskeméti Megyei Jogú Városa is támogatja, illetve a Hírös Sport Nonprofit Kft., akik a helyet biztosítják.