Gólyabálon buliztak az elsőéves egyetemisták

2023. 11. 23., 18:04
Szerda este tartotta meg a Neumann János Egyetem gólyabálját a Campus aulájában. Az elsőévesek tánca után következett a vacsora, majd a buli. Megválasztották a bálkirályt és bálkirálynőt, majd élőzene és DJ szettek várták a fiatalokat. A gólyákat dr. Fülöp Tamás, az egyetem rektora köszöntötte.
A galéria 6 képet tartalmaz

Fergeteges volt a hangulat tegnap este a Campuson az egyetemi gólyabálon. Az elsőéveseket dr. Fülöp Tamás köszöntötte. A Neumann János Egyetem rektora elmondta, az egyetem polgárává avatásnak nagyon fontos ceremóniája van, amely több szertartásból áll.

– Van egy gólyatáborunk, aztán van egy tanévnyitónk, ahol hallgatóvá fogadjuk a hallgatóinkat, és van a gólyabál, amely nélkül nem élet az élet az egyetemen - fogalmazott dr. Fülöp Tamás.

A rektor azt is hangsúlyozta, hogy az idei tanév különleges volt, ugyanis közel a duplájára nőtt az elsőévesek száma. A nyíltnapon pedig 1300-an vettek részt, megkétszerezve a tavalyi adatokat. A sikereken felbuzdulva rendezték meg újra a gólyabált, ami végre visszatért az egyetem falai közé, tehát a Campuson először avattak elsőéveseket.

– Mit is jelent Neumannosnak lenni? - vetette fel a kérdést dr. Fülöp Tamás rektor, majd kifejtette:

– A legfontosabb üzenet, hogy a sikeres egyetemi élet egyik szereplője a hallgató, de mellette ott van a kiváló oktató. És ott van mellette az a nagyszerű környezet, ami körbeveszi, egy fejlődő oktatási intézmény. Ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy mi büszkék vagyunk, büszkék lehetünk arra, hogy neumannosak vagyunk - mondta az egyetem rektora.

Dr. Fülöp Tamás arról is beszélt, hogy az egyetemnek nemcsak tehetséges, hanem elszánt, következetes és munkára képes hallgatói vannak. A problémákat pedig úgy kezelik, hogy azok megoldásra váró feladatok, amelyek elől nem megfutamodnak, hanem beleállnak, és végig is viszik azokat.

Az elsőévesek tánca után következett a vacsora, majd a buli. Megválasztották a bálkirályt és bálkirálynőt, majd élőzene és DJ szettek várták a fiatalokat.