Gólyalábasok, marionett színház és sok más izgalmas bábprodukció vár ránk a hétvégén

2023. 06. 02., 14:57
A hétvégén is folytatódnak a 10. Színházi Olimpia programjai a Ciróka Bábszínház szervezésében. Szombaton egy mesekoncertre várják a családokat a Ciróka udvarára, vasárnap pedig a Városháza átadó ünnepség keretében egésznapos gyerekprogrammal kedveskednek a kecskemétieknek.

Június 3-án 11.00 órakor Danny és Béla mesekoncertjével és limonádéval várják a családokat a Ciróka udvarán.
Danny Bain és Ágoston Béla közös koncertjén mesék, dalok, zenebohóc műsor, nevetséges rímek és bolondos történetek szórakoztatják a közönséget, akik még a zenébe is becsatlakozhatnak sípoló kutyajátékokkal. Aki még nem hallott olyan harsonáról, ami konyhai mosogatóból készült és léleklábassal, azaz steel drummal kísérik, ki ne hagyja ezt a különleges koncertet.

Június 4-én vasárnap a felújított Városháza átadás ünnepségsorozat részeként egésznapos gyerekprogram várja az érdeklődőket a főtéren, a Romkertben, a „Tér a Térben” területén és a megújult Városháza épületében.
A 10. Színházi Olimpia keretében a hazai fellépők mellett négy országból érkeznek látványos és izgalmas produkciók.


A megújult Városháza előtti sétányon délelőtt 10.00 órától láthatják az érdeklődők Németország egyik legnépszerűbb gólyalábas utcaszínházi csapatát, a Stelzen Art társulatot, a Virágok és Pillangók című produkcióval.
11.00 órakor Keresztes nagy Árpád mesés hangszerbemutatójával folytatódik a program a Városháza épületében.
A déli harangszó után Pályi János, Vitéz László és az elátkozott malom című vásári játéka szórakoztatja majd a nézőket a Romkertben.

Franciaországból érkezett a 15.00 órakor kezdődő marionettszínházi előadás, A szökevény, amelynek főhőse egy mulatságos macska. A Teatro Golondrino társulat produkciója ugyancsak a Városháza épületében látható majd.
Ezt követi egy világhírű utazó bábművész, Matija Solce Szlovéniából, az E’Beh, avagy Pulcinella című előadásával a Romkertben, 16.00 órai kezdettel.

17.00 órakor a főtér „Tér a Térben” területén Méhes Csaba pantomim művész és a Brass in the Five zenekar varázsolja elő a cirkuszvilág felejthetetlen figuráit, a bűvészt, a bohócot, az állatidomárt, a kötéltáncost, a cirkuszi lovakat és a félelmetes tigrist. 

A muzsika kedvelők 10-18 óra között több alkalommal élvezhetik Ivan Gontko szlovákiai bábművész, „utcai orgona mester” játékát is a főtéren, aki vándorverklijével a régi idők hangulatát hozza el városunkba.
A programot 21.45-kor a Stelzen Art látványos gólyalábas utcaszínházi produkciója zárja. Nem mindennapi előadásukban időutazók érkeznek hozzánk a romantikus gőzgépek, fogaskerekek és óraművek korából.