Gondold újra! - patchwork kiállítás az újrahasznosítás jegyében

2022. 11. 21., 15:05
​Alkotóművészeti kiállítás nyílt Gondold újra! címmel a Városházán. A tárlat célja, hogy felhívja a figyelmet a textil újrahasznosításának lehetőségeire. A kiállított alkotások egy héten keresztül tekinthetőek meg.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 17 képet tartalmaz

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala elsőként csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű nemzetközi pályázathoz. A szemléletformáló kampány magyarországi koordinátora idén, a Technológiai és Ipari Minisztérium, közreműködő szervezetként pedig az ÉMI Nonprofit Kft. vesz részt.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja, hogy felhívja a figyelmet az idei évben a textil – mint hulladékfajta – tudatos hulladékgazdálkodására, a ruhák hulladékká válásának megelőzésére, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

A hivatal célul tűzte ki, hogy a kollégáit aktívan vonja be a szemléletformáló akcióba. A programhéten a tudatos hulladékgazdálkodási ismeretek átadásán túl, az újrahasznosítás lehetőségeit és örömeit is igyekszik átadni a kollégák számára.

– Munkatársaink ötlete volt, hogy vegyünk részt a nemzetközi pályázatban, több programelemet is kigondoltak erre a hétre - mondta dr. Temesvári Péter, jegyző.

A kiállítás megnyitóján Gaál József alpolgármester elmondta: a legjobb mindig az az akció, amelyet az emberek maguk szerveznek. Több hivatali dolgozó munkája is szerepel a kiállított tárgyak között. A kiállításon helyet kapott egy a városháza mását megjelenítő fali textilkép is, amely az épület felújítását megelőző homlokzatot örökíti meg. A falikép civil összefogással készült el 2x1 méteres méretben. Megalkotásához a Kecskeméti Napraforgó Foltvarró Egyesület tagjai és az SOS Gyermekfalu lakói is hozzájárultak. A kiállítást egy héten keresztül bárki látogathatjátok szabadon.