Guszti és Pista bácsi: a tiszta lélek és a természet szeretete a legfontosabb értékek

2024. 04. 13., 19:41
Kecskemét két megbecsült polgárát, Gyenes Istvánt és Hegedűs Ágostont köszöntötték ma (szombat) délután a Széchenyivárosban. A Fáklya utcai Közösségi Kertben Laczkó-Zsámboki Angéla, a Széchenyivárosért Egyesület elnöke, valamint Gál Zsombor, a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület elnöke köszöntötte az ünnepelteket. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is meglepetéssel készült Pista és Guszti bácsinak. A köszöntést a Közösségi Kert Tavaszi Évadnyitójával együtt tartották meg. Új nevet is kapott a terület, amelyet mostantól Rózsás kertnek neveznek.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 26 képet tartalmaz

A Fáklya utcai Közösségi Kert Tavaszi Évadnyitójára és két ünnepelt felköszöntésére gyűltek össze szombaton a széchenyivárosiak. Kecskemét két megbecsült polgárát, Gyenes Istvánt és Hegedűs Ágostont lepték meg 80. születésnapjuk alkalmából. Az eseményt Laczkó-Zsámboki Angéla, a Széchenyivárosért Egyesület elnöke szervezte, akit folyamatosan támogat a két növényszerető.

- Az egyesülettel elkezdtem a Zöldebb Széchenyivárosért roadshowmat. Ennek keretein belül szorosabbra fűztem a kapcsolatomat Guszti bácsival, Hegedűs Ágostonnal és a Gyenes Kertészettel, akik mindenben támogattak engem. Az ünnepeltek véletlenül egy családi összejövetelen elszólták magukat, hogy most töltik a 80. életévüket, és arra gondoltam, hogy a sok támogatás viszonzásául megünnepelném őket
— mondta a Kecskeméti Médiacentrumnak Laczkó-Zsámboki Angéla, a Széchenyivárosért Egyesület elnöke.

A családi napon Gál Zsombor, a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület elnöke és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is meglepetéssel készült Pista és Guszti bácsinak.

- A Gyenes-dinasztia messze földről híres városunkban és annak jeles képviselőjét, Gyenes Istvánt is köszöntöttük. Nagyon sok szép virágot ad a városnak, a szakmaiságát, a szívét-lelkét beleteszi abba, hogy ne csak a saját kertészete, hanem a közösség is kapjon élményt, kapjon gyönyörű virágot, növényeket. Guszti bácsi is egy fogalom Kecskeméten. A Rózsakert kapcsán ismertem meg, de a jó föld is hozzá tartozik, a virág jó föld nélkül és rózsák nélkül nem teljes. Velük együtt teljes a városunk
— nyilatkozta Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.

A két ünnepelt minden percét élvezte a köszöntésnek, Guszti bácsi azt mondta, hogy semmit nem tudott az ünneplésről, és természetesen Pista bácsit is nagyon meglepte a dolog.

- A növények világa az életünk. Pólyás korunkban kezdtünk, azóta is ebben vagyunk benne. A virág a mindenünk, a jó földdel együtt a szép virág egy nagyon szép dolog
— mondta Gyenes István.

Hegedűs Ágoston pedig azt mondta: "Az élethez hozzátartozik, hogy az élet napos és virágos oldalán sétáljunk, és ha lehet, minél több embert ehhez közel hozzunk."

Pista bácsi és Guszti bácsi, akik meghazudtolják korukat, azt üzeni a fiataloknak, hogy a tiszta lélek, a fontos célok kitűzése és a természet szeretete a legfontosabb értékek az életben. A köszöntést a Közösségi Kert Tavaszi Évadnyitójával együtt tartották meg. Új nevet is kapott a terület, amelyet mostantól Rózsás kertnek neveznek.