Gyenes Kata Kecskemétet mutatja be fotóin

2023. 02. 11., 11:30
Gyenes Kata, kecskeméti alkotó szeretetből fényképez. Multiexpozíciós városkép sorozatát 2019 óta készíti „Város, ahol élünk” címmel. Az indíttatásáról és az általa alkalmazott fotótechnikáról is beszélt kollégáinknak abból az alkalomból, hogy képeiből kiállítás nyílt Budapesten.
A galéria 13 képet tartalmaz

Kecskemét kincseit örökítette meg Gyenes Kata. A fotográfus ikonikus sorozatában azokat az épületeket, helyeket mutatja be, melyek mellett nem szabad elmenni. Kata szívének nem véletlen áll középpontjában a hírös város. Itt született, itt nőtt fel.

Azt mondja, szülei mintáját követve, világ életében azt szerette volna, hogy legyen egy nagyon szép hivatása. Olyan, amit nap, mint nap szívvel-lélekkel tud végezni, és azzal valami értéket teremt. Hogy mit jelent számára Kecskemét? Az otthonát, ahová mindig nagyon szeret visszatérni. Kisfiának nagyon szeretné a világot megmutatni, ezért sokat utaznak, de mindig nagy örömmel térnek vissza a városba.

- Mindig nagyon jó érzés is de visszatérni, mert Kecskemétet nagyon szeretem abból a szempontból is, hogy itt mindig megnyugszom. Itt ismerem az embereket, szeretem őket. Ha bemegyek a városközpontba, sok ismerőssel találkozom. De az épületekhez is ugyanilyen szívvel-lélekkel ragaszkodom.

Ez pedig látszik Kata képein is, aki nagyon különleges technikát alkalmazott egy-egy pillanat megörökítéséhez. A fotográfus mindenkit bevezet a multiexpozíciós technika rejtelmeibe a Kecskeméti Televízió riportjában.

Kapcsolódó cikk