Gyerektáv is lesz a VI. Violin Maratonon

2023. 01. 13., 18:14
A legapróbbak is részt vehetnek a Violin Maratonon 2023-ban. Január 22-én startol majd el a már 6. éve töretlen sikernek örvendő jótékonysági futóverseny, amelyen a sportolók a komolyzene segítségével kocoghatják végig Kecskemét belvárosát.

Január 22-én 11 órakor idén is elstartol a Kecskeméti Violin Maraton. A jótékonysági futóverseny célja, hogy támogassa a tehetséges és fiatal zenészeket, valamint felhívja a figyelmet a sport fontosságára és az egészséges életmódra. A 2017 óta minden évben megrendezett Violin Futás különlegessége, hogy a zene végig elkíséri a futókat. Az idei futás azonban ennél is több lehetőséget kínál majd.

– Hatodik alkalommal rendezem meg a Violin Maratont. Ezúttal egy olyan kis különlegességgel készülök, ami már nagy álmom volt, és már sokan nyaggattak is érte. Így idén lesz egy ajándék gyerektáv, ami csak regisztrációhoz kötött. Előzetesen tudja bárki nevezni a gyermekét
— árulta el Juhász Ágnes, a Kodály Iskola hegedűművész-tanára, Ironman és triatlon bajnok.

A gyerekfutás esetén 150 méter lesz a legrövidebb táv, így akár a nagyon pici gyermekek is indulhatnak. A résztvevő gyerekek mindegyike ajándékkal és befutó éremmel távozik majd. A 11 órakor elrajtoló felnőtt versenyben 5, 10 és 21 km-en mérhetik össze az erejüket a futók.

– A teljes nevezési bevételt a Kodály Iskola szakgimnáziumában tanuló tehetséges növendékek támogatására fordítjuk. Hangszereket vásárolunk számukra, neves kurzusokon vehetnek részt, külföldi versenyekre utazhatnak - mondta Ágnes.

Több egyéb eszköz mellett fagottokat, fuvolákat, hegedűt és csellókat és csörgődobot is sikerült már beszerezni az elmúlt évek futóversenyeinek köszönhetően. Mesterkurzusokra járhattak a pénz segítségével fiatal tehetségek, és Beke Márk tehetségkutató győztes művész amerikai útját is tudták támogatni az összegből. 

Idén 600 fő futóra számítanak a szervezők, ehhez mérten a regisztrációs helyek több mint kétharmada betelt így érdemes minél hamarabb jelentkezni.