Kecskeméti TE: győzelemmel kezdtük a tavaszi szezont

2023. 01. 29., 21:06
Hosszú szünet után a 17. fordulóval folytatódott az OTP Bank Liga, a Kecskeméti TE ellenfele a Mol Fehérvár FC volt a Széktói Stadionban. A KTE az összecsapáson kétszer is megszerezte a vezetést, és végül megérdemelten győzött.

A találkozó első veszélyes próbálkozása a Kecskemét előtt adódott, egy jobb oldali szabadrúgás vágódott le veszélyesen a Fehérvár kapuja előtt, majd két perccel később Katona Bálint tüzelt fölé szép cseleit követően. A 16. percben Kodro fejesével jelentkezett a Fehérvár, ám a kísérlet gyenge volt. Az ellentámadásból aztán a KTE új igazolása, Horváth tört kapura, éles bepasszal Tóthot kereste volna, ám Kovács jól vetődött ki. Fél óra telt el a meccsből, amikor nagyszerű összejáték után közel jártak a gólhoz a lilák, Katona továbbította Tóthhoz a labdát, aki háttal a kapunak a lekészítést választotta, viszont Szuhodovszki lövése tíz méterről lecsúszott.  Két perccel később végül csak megszerezte a vezetést a Kecskemét, Szuhodovszki cselezte le magát az alapvonalig, beadása pontos volt és Nagy Krisztián kapásból hatalmas gólt ragasztott Kovács kapujába, 1–0. Nem örülhetett sokáig a hazai publikum, a 36. percben máris egyenlített a Fehérvár, egy jobb oldali szögletet Larsen fejelt be, 1–1.

A második játékrész Dárdai lövésével kezdődött, a kecskeméti kapusnak, Varga Bencének kellett nagyot nyújtóznia a labdáért. Erre rögtön jött a válasz a túloldalon, Horváth sistergős lövése kevéssel ment mellé Kovácsnak hála. Az 54. percben megint a kecskemétiek támadója, Horváth került helyzetbe, ám az utolsó pillanatban mentettek előle a vendég védők. Tíz minutummal később Tóth kapott a háta mögé egy beívelést, ám a center félollózó mozdulattal így is a kapu irányába tudta továbbitani a labdát, ami fölé ment. Többet támadott a házigazda, és ennek a 78. percben meglett az eredménye, Szuhodovszki fordult szembe a védőkkel, miután Tóth lecsúsztatott elé egy bedobást, és távoli bombája beakadt a jobb felsőbe, 2–1. A folytatásban próbálta fokozni a tempót a Fehérvár, de komolyabb helyzetig nem jutott, így a Kecskemét győzelemmel kezdte a 2023-as esztendőt.

Kecskeméti TE–Mol Fehérvár FC 2–1 (1–1)

Kecskemét, 2412 néző, Vezette: Pintér Csaba (Albert István, Csatári Tibor)

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi, Rijáskó, Hadaró – Szuhodovszki (Katona M. 90.), Nikitscher, Katona B. – Horváth K. (Meszhi 78.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Fehérvár: Kovács D. – Bese (Fiola 59.), Larsen, Stopira, Heister – Christensen, Pokorny (Flores 59.) – Kastrati (Schön 80.), Houri (Szabó L. 59.), Dárdai – Kodro. Vezetőedző: Toldi Gábor

Gólszerző: Nagy K. (33.), Szuhodovszki (78), ill. Larsen (36.)

Sárga lapok: Nikitscher (13.), Horváth K. (43.), ill. Kastrati (15.), Christensen (63.), Heister (90.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu