Győzelemmel vonulna pihenőre a Kecskeméti NKSE

2023. 10. 12., 10:00
A soron következő bajnoki hétvége után hosszabb szünet következik a versenysorozatban (3 hét), így a kecskeméti kézilabdás lányoknak nem lehet más céljuk, mint a Rákosmente ellen itthon begyűjteni a két pontot, aztán szusszani egyet a november 5-i, Inárcs-Örkény elleni (szintén hazai) rangadó előtt.

A Rákosmente évek óta masszív, eredményes kézilabdát játszik; összeszokott, erős csapat benyomását kelti. Nem véletlen, hogy a tabellán is a mezőny első feléhez tartozik, két győzelem és két döntetlen mellett csupán egyszer kapott ki, a listavezető ENUSÉ-tól (27-36). Figyelemre méltó, hogy a fővárosi gárda legutóbb „ikszelt” a szintén jó erőkből álló Inárcs-Örkénnyel (32-32), az ezt megelőző fordulóban szintén döntetlent játszott a Vecséssel (25-25).

A KNKSE minden bizonnyal folytatná remek szériáját, hiszen Bíró-Kisjuhász Petra együttese a Vecsés és a Zugló elleni hazai győzelmet követően idegenben is négy pontot gyűjtött, előbb a Malév, majd a Ceglédi Kék Cápák otthonában.

A KNKSE négy győzelmet és egy vereséget számlál, eddig 8 egységet szerzett a pontvadászatban és a tabella 2. helyén áll, míg soros ellenfele, a Rákosmente a fenti mérleggel, hat szerzett ponttal jelenleg a 4. pozícióban van. Újfent izgalmas összecsapásra számíthatnak, akik szombaton kilátogatnak a Messzi István Sportcsarnokba.

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: - Jó formában vagyunk, a héten arra törekedtünk, hogy ezt megőrizzük. Nagyon készülünk, mert ahogy korábban már sokszor hangsúlyoztam, nincs könnyű meccsünk; a Rákosmente ellen pláne nem lesz könnyű dolgunk. Újabb győzelemmel szeretnénk zárni a bajnokságnak ezt a periódusát. Ha motiváltan és kellően élesen játszunk szombaton, akkor jó esélyünk lesz a diadalra.

Kecskeméti NKSE – Rákosmente

Női kézilabda NB II. G-csoport, 6. forduló
2023. október 14. szombat, 15:00
Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Meilinger, Szabadi