Hagyományőrző falusi disznótor Kadafalván

2022. 12. 17., 15:09
Hurka, kolbász, sült hús, tepertő és természetesen az elmaradhatatlan hagymás vér. Hagyományőrző falusi disznóvágást rendeztek Kadafalván szombaton. A fogópálinka után kezdődött a munka. A böllérek a disznóperzseléstől kezdve elevenítették fel a népi hagyományokat a nap folyamán.
A galéria 16 képet tartalmaz

Korán reggel indult a nap Kadafalván. Ugyanis a Hi! Kecskemét programsorozaton belül, szombaton hagyományőrző disznótort rendeztek a városrészben. A böllérek a hagyományos húsfeldolgozás eszközeivel és módszereivel, illetve a szorgos helybéliek segítségével dolgozták fel az állatot. A délelőtt a disznótorról szólt, majd a hurka-kolbász töltés és a tepertő kóstoló után kézműves foglalkozás és gofri sütés várt mindenkit.

A friss disznótorosból, vagyis a nyers hurka-kolbászból támogatójegy vásárlásával bárki hazavihetett egy adagot. A bevétellel a Kadafalváért Alapítványt támogatják.

Délután 16 órakor Leviczky Cirill önkormányzati képviselő köszöntője után, egy rövid kedves karácsonyi műsorral egybekötve a városrész adventi koszorújának negyedik gyertyáját Dr. Mák Kornél a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke a Bitó házaspárral közösen gyújtja majd meg.