Hamar elfogták az M5-ös autópályán halálos balesetet okozó embercsempészt

2023. 01. 06., 16:08
Egy migránsokat szállító jármű szenvedett balesetet az M5-ösön Táborfalva magasságában csütörtök délután. Egy ember meghalt, többen megsérültek. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai akarták igazoltatni a sofőrt, azonban a férfi nem állt meg. Az embercsempész elmenekült a helyszínről, majd 1 kilométerrel arrébb, eszméletlen állapotban találtak rá a rendőrök.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 43 képet tartalmaz

Török, csecsen és indiai migránsokat szállított egy magyar rendszámú személyautóval egy moldáv embercsempész, csütörtök délután az M5-ös autópályán. A Budapest felé haladó jármű gyanús lett a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőreinek és Kecskemétnél meg akarták állítani. A sofőr azonban figyelmen kívül hagyta a többszöri jelzést és gyorsítva megpróbált elmenekülni. Mintegy 30 kilométer megtétele után, azonban elvesztette uralmát a járműve felett Táborfalva térségében, lesodródott az útról és fának ütközött. Az autó utasai közül egy férfi a helyszínen meghalt. Ketten súlyosan, négyen könnyebben sérültek meg, őket mentőhelikopterekkel és rohamkocsikkal vitték kórházba.

—  Bács vármegyei kollégák akarták igazoltatni tegnap délután a magyar honosságú személygépkocsit az M5-ös autópályán. Az autó a rendőrök többszöri jelzésének ellenére sem volt hajlandó megállni, nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor Táborfalvánál letért az útról és fának csapódva állt meg. Egy 24 éves török férfi meghalt, a többi utas mind megsérült. A 36 éves moldáv sofőr kiszállt az autóból és elmenekült. A rendőrök a helyszíntől kb. 1 km-re 17 óra magasságában eszméletlen állapotban találtak rá, ő hozzá mentőt hívtak
— hangsúlyozta Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az autó utasai közül ketten továbbra is életveszélyes állapotban vannak. A négy könnyű sérült már elhagyhatta a kórházat, őket a rendőrök visszaviszik a határra. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette és halálos közúti baleset okozása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit. Őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.