Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek a KölyökDomb játszóteret

2023. 11. 21., 12:53
Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek a Benkó Zoltán Szabadidőközpont új, speciális játszóterét. A Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Rotary Club Kecskemét Egyesület kezdeményezésének köszönhetően az ép, valamint a mozgásukban korlátozott gyermekek együtt tudnak majd játszani, ezáltal segítik a fogyatékosságokkal élők beilleszkedését és elfogadását. A játszótér a nyitottságra és toleranciára neveli majd a gyerekeket.
Forrás: Benkó Zoltán Szabadidőközpont Facebook-oldala

Készül a KölyökDomb játszótér a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Rotary Club Kecskemét Egyesület kezdeményezte az akadálymentesített, integrált tér kialakítását, melynek szakmai támogatását az Élethinta Közhasznú Alapítvány a Súlyosan és Halmozottan Sérült Fiatalok Jelenéért és Jövőjéért vállalta fel.

Gál Zsombor kérdésünkre elmondta, az összes eszköz kerekesszékkel is megközelíthető, használható lesz. A Hírös Sport Nonprofit Kft. marketing munkatársa kiemelte, a legfontosabb céljuk, hogy erősítsék a társadalmi összetartást, a fogyatékossággal élők beilleszkedését és elfogadását. Szeretnék, hogy az együtt játszás nyitottságra és együttérzésre nevelje a gyermekeket.

Gál Zsombortól azt is megtudtuk, hogy az előző játszótér elemeit nem dobták ki, azokat felhasználták az erdei játszótérnél, ugyanis a Hírös Sport Nonprofit Kft. a fenntarthatóságot előtérbe helyezve az újrahasznosítás mellett döntött.

Kapcsolódó cikk