Hamarosan lezárul a Bocskai utcai óvoda teljes felújítása

2023. 06. 27., 13:46
Hamarosan elnyeri végeleges formáját a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda Bocskai utcai tagintézménye. A kültéri munkálatok július közepére befejeződnek, az épület műszaki átadása pedig a héten megtörténik.

A padlótól a plafonig minden megújul az épületben. Egy országos, az egyházi óvodákat támogató pályázati forrás a felújítás alapja, melyet a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye mint fenntartó jelentős összeggel támogatott.

Ebből a két forrásából újultak meg a belső terek, tornatermet kapott az épület, a fűtés korszerűsítésére és a nyílászárók cseréjére is sor került, a homlokzat és a belső udvar is új arculatot kapott az 556 millió forintos beruházás keretében.

Fotó: Harkai György

Az óvoda Katkics Tamás építész tervei alapján öltözik új köntösbe. A zöld, sárga, piros és narancssárga színek egészítik ki a modern minimalista stílust az épület külsején, ezek a színek megjelennek a csoportszobákban és a bútorzatban is.

Az óvoda 1983-ban épült, azóta ilyen nagymértékű beruházásra nem volt példa.

Fotó: Harkai György

Dr. Szabó Ildikó, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője elmondta: a teljes körűen felújított 40 éves óvoda ünnepélyes átadását a tanév kezdetekor tartják majd.