Harmincadik alkalommal rendez Filléres börzét az Első Kecskeméti Lions Club

2022. 12. 09., 20:01
Harmincadik alkalommal rendezi meg Filléres börzéjét az Első Kecskeméti Lions Club. Két év kihagyás után így szombaton 8-16 óráig, vasárnap pedig 8-12 óráig válogathatunk osztrák és német testvérklubjaik adományaiból a Lánchíd Utcai Általános Iskola sportcsarnokában. A befolyt összegből idén a Vakok és Gyengénlátók Egyesületét és hátrányos helyzetű diákokat támogat a klub.
A galéria 4 képet tartalmaz

Az Első Kecskeméti Lions Club a rendszerváltás idején, 1990-ben alakult. Akkoriban rendezték az első jótékonysági Filléres börzét ausztriai és németországi testvérklubjaik felajánlásainak köszönhetően. A mai napon mintegy öt kamionnyi áru érkezett a hétvégén megrendezésre kerülő börzére a Lánchíd Utcai Általános Iskola sportcsarnokába.

Az osztrák és a német testvérklubokból hozzuk be ezeket az adományokat. Minden, ami egy háztartásban elképzelhető, az lesz itt. A bútortól, a kerékpártól, a síléctől a könyvekig, a cd-kig, a ruhákig, a játékokig minden tulajdonképpen. Szeptember, október, november hónapban hordjuk be őket egy itteni raktárba, ilyenkor pedig felállítjuk a börzét, ami szombaton és vasárnap tart. Minden érdeklődőt várunk. Fontos, hogy adományokat gyűjtünk. A klubunknak nincsen alkalmazottja, körülbelül 100 ember fog segíteni nekünk
— mondta Borsos Botond, az Első Kecskeméti Lions Club elnöke.

A pandémia miatt két évig kimaradt a börze, azonban idén ismét lehet válogatni a kincsekből. A Lions-klubok elsődleges célja a látássérültek támogatása, a betegség megelőzése. Idén a Vakok és Gyengénlátók Egyesületén keresztül támogatják a látássérülteket, de nehéz sorsú diákok tanulmányait is segítik.

A börzével kiemelten támogatják a kántori szolgálatra készülő látássérült Erős Laurát.

A jótékonysági vásár rendkívül népszerű: a korábbi években 3000 ember is ellátogatott egy hétvége alatt a börzére.

A börze pont jól jön most azoknak, akik karácsonyi ajándékokat keresnek, és jól jön a környezettudatos vásárlóknak is, akik az újrahasznosítás jegyében keresnek valamit. Olyan használt termékeket találhatunk itt, amik jó minőségűek, használhatók, és valaki számára nagy örömet szerezhetnek karácsonykor
— mondta Ladányi Kovács Zoltán, az Első Kecskeméti Lions Club egyik tagja.

A szervezők elmondása szerint az idei évben sokkal gazdagabb lesz a választék, ráadásul egészségügyi szűrés és más programok is várják a kilátogatókat. A két napban önkéntesek és a klub tagjai segítenek a vásárlóknak. Az Első Kecskeméti Lions Club célja ugyanis az, hogy minél szélesebb körben, változatos módon nyújtson segítséget a rászorulóknak.