Harmincöt éves a Bolyai János Gimnázium

2022. 12. 15., 14:28
Kettős jubileumot ünnepeltek csütörtökön a Bolyai János Gimnáziumban. A mai napon ünnepelték ugyanis névadójuk 220. születésnapját és intézményük alapításának 35. évfordulóját.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 73 képet tartalmaz

A kecskeméti Bolyai János Gimnázium 1987-ben nyitotta meg kapuit. A mai napon ennek alkalmából kettős jubileumot is ünnepelt az intézmény, ugyanis névadójuk, Bolyai János 220 éve ezen a napon, december 15-én született, továbbá az iskolát 35 évvel ezelőtt alapították meg.

Ma, december 15-én van Bolyai János születésnapja, és ezt mi hagyományosan megünnepeljük egy rendhagyó nappal, a Bolyai Nappal. Emellett ilyenkor szoktuk ünnepelni az iskola születésnapját is. Kecskemét egyik legfiatalabb gimnáziumaként hivatalosan ma lettünk 35 évesek, és ennek rendezünk egy ünnepi hetet, utána pedig egy félévet, amin megünnepeljük ezt az eseményt
— mondta dr. Harnos István, a Bolyai János Gimnázium igazgatója.

Az igazgató ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy több programot is szerveznek a napokban ennek örömére a diákoknak. A mai napon is mini kiállítást készített minden osztály, majd korcsolyázás, városlátogatás és 24 órás kosármeccs vár az ott tanulókra.

Az eseményen részt vett Szamler László önkormányzati képviselő és Engert Jakabné alpolgármester. Az alpolgármester a városvezetés nevében gratulált az iskola elért eredményeihez, melyekre a város méltán büszke lehet. Kiemelte, hogy a Bolyai János Gimnázium nevét jól ismerik szerte az országban és a határokon túl is, mivel a versenyeken kiemelkedő eredményeket érnek el.

Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ szakmai vezetője beszédében hangsúlyozta, hogy az intézmény viseli a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet, és büszkék lehetnek elért eredményeikre, sikereikre.

Az ünnepségen az iskola megalakulásáról, a kezdetekről is meséltek tanárok és diákok. Végül pedig átadták az iskola által szervezett versenyeken eredményeket elért általános és középiskolás diákoknak és felkészítő tanáraiknak az elismeréseket.