Három ecset színei: kiállítás az Iparkamarában

2023. 05. 12., 09:02
Három ecset színei címmel nyitották meg tegnap a Csernus Erzsébet, Szalontai Mariann Edit és Szalontai László Tibor hármasának legjobb festményeit. A kiállítás megtekinthető a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyitvatartási idejében.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 37 képet tartalmaz

Három kiváló kecskeméti festőművész alkotásaiból nyílt válogatás csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara emeleti aulájában. A kiállítás különleges alkalom volt a művészeknek, ugyanis Szalontai Mariann és László most először mutatták be alkotásaikat a műkedvelőknek. Bár Csernus Erzsébet munkáival már korábban találkozhattunk, most mégis egy új arcát mutatta meg a közönségnek.

 Az alkotások zöme akvarell technikával készült, a fő hangsúly a színekre és a természet jegyeire helyeződött. A festményeket a finomság és az akvarell adta lágy színek jellemzik, a képek összhangja visszaadja alkotójuk szellemiségét.

Csernus Erzsébet, Szalontai Mariann Edit és Szalontai László Tibor mind a Kecskeméti Vizuális Műhely tagjai, amelyet évtizedek óta Szappanos István festőművész vezet. A festő támogatja az alkotókat, vezeti, segíti őket a művészetük kiteljesülésében. Egyfajta személyes mentorként támogatva őket, ő nyitotta meg a kiállítást is. A hármas tárlat visszaadja a gondos és precíz munkát, az összhangot és a békét.

A kiállítás megtekinthető 2023. június 15-ig a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkaidejében, hétfőtől péntekig 8-16 óra között.