Három új partnercéggel bővült a Neumann János Egyetem START oktatási programja

2023. 11. 09., 18:47
Három új partnerrel folytatja a Neumann János Egyetem innovatív képzési programját. Az NJE START szakirány-specifikus oktatási formához ma a REHAU-Automotive Kft., a CLAAS Hungária Kft. és a 3D Technology Kft. csatlakozott, hogy együtt tanítsák a jövő mérnökeit. Az együttműködésnek köszönhetően a program egyre több specializáción kínál rálátást a mérnöki hivatásra.
Fotó: Harkai György
A galéria 16 képet tartalmaz

Három jelentős partnervállalatát látta ma délután vendégül a Neumann János Egyetem a  GAMF Műszaki és Informatikai Kar Deák Ferenc-termében. A REHAU-Automotive Kft., a Claas Hungária Kft. és a 3D Technology Kft. képviselői azért érkeztek az intézményhez, hogy aláírják az NJE START Programhoz kapcsolódó együttműködési megállapodást.

Tulajdonképpen arról van szó, hogy az alapképzés egy meghatározott szakaszánál bekapcsolódnak a vállalatok a gyakorlatorientált képzésbe, és hallgatóinknak a szakirányválasztást követően olyan képzési helyszínt, illetve munkatársaik bevonásával olyan gyakorlatorientált képzést biztosítanak, amely a hallgatók versenyképességét jelentős mértékben növelheti
— fogalmazott dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

A gyakorlatorientált képzés új innovatív képzésfejlesztési metódusát Bata Attila, az NJE START Program projektmenedzsere mutatta be a résztvevőknek. Mint elmondta, a hallgatók a 4. félév végén választhatnak szakirányt. Majd a cégek bemutatják nekik saját technológiáikat, működésüket.

Egy olyan összképet kap az 5. félév végén a hallgató, hogy el tudja dönteni, melyik cég tetszett neki a legjobban, és oda jelentkezhet, majd a 6-7. félévben megtörténik a közös elméleti és gyakorlati tematika által kidolgozott képzés. Ez valójában már kicsit hasonlít a duális képzéshez
— magyarázta Bata Attila.

Az új partnercégekkel már nemcsak műanyag specializáción, hanem festő-fényező szakirányon, valamint mechanika és lézersugaras specializáción is együttműködhetnek a hallgatók.

A projekt következő fontos mérföldköve, hogy a START programot a teljes GAMF Karon megvalósítsák. További távlati célnak azt tűzték ki, hogy a képzést az egész egyetemre kiterjesszék, és ez legyen az alap képzési forma.