Hatalmas bulival nyílt meg a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupája

2023. 08. 01., 14:44
Látványos megnyitó fogadta a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának résztvevőit tegnap (hétfő) este. 8 országból 155 gyermekotthonban nevelkedő fiatal labdarúgó érkezett Kecskemétre. A fiatalok több napon keresztül küzdenek majd a vándorserlegért, az Atlétikai Centrum pályáján.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 29 képet tartalmaz

"Kecskemét mindig egy futball iránt elkötelezett és nagyon vendégszerető város."

Ezekkel a szavakkal köszöntötte Dr. Salacz László országgyűlési képviselő azt a 155 gyermeket és kísérőiket, akik a 22. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának döntőjére érkeztek Kecskemétre. Az Ápoló klubban tartották meg tegnap este a verseny hivatalos nyitóünnepségét. Szoboszlay Dominik példáját felelevenítve üzent a gyerekeknek Dr. Salacz László.

Szoboszlay kezére az van tetoválva, a tehetség isteni adomány, de mindez semmit sem ér akarat és alázat nélkül. Ezt kívánom minden a héten pályára lépő fiatalnak, hogy akarat és alázat legyen benne
— dr. Salacz László, országgyűlési képviselő.

Akaratra és kitartásra márpedig szüksége lesz a fiataloknak. 8 országból érkeztek a gyermekotthonokban élő futballisták, hogy elnyerjék a kupát, amit Szalai Gábor immáron válogatott kerettag hozott fel a színpadra. Gábor a helyszínen a konferencia ligában zajló rigai 2. meccsről is beszélt.

– A Riga egy magasabban jegyzett csapat, a keretértéke a kétszerese. Úgyhogy ők voltak az esélyesek, de sikerült itthon 2-1 -re győzni, úgyhogy úgy utazunk ki a mérkőzésre, hogy szeretnénk bebiztosítani a továbbjutást - emelte ki a KTE hátvédje.

A példaképek felsorakoztatása ezzel nem ért véget, az est folyamán Nyilasi Tibor hetvenszeres válogatott focista és Laczkó Zsolt NBI-es játékos is díjat vehettek át a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának támogatásáért. A szervezők persze az izgalmas programokról is gondoskodtak.

A TST táncstúdió fiatalos koreográfiái mellett zenés produkciókkal és tűzijátékkal is készültek. A megnyitó estéjét pedig egy Neoton koncert koronázta.