Hazai pályán vereséggel búcsúztatta az évet a KNKSE

2022. 12. 11., 21:16
Már az első félidőben sem tudta szorossá tenni a KNKSE a Gárdony-Pázmánd elleni alsóházi rangadót és a második játékrészben sem működött a hazaiak támadójátéka, így nem sikerült pontot szerezniük az év utolsó hazai mérkőzésén.

A találkozó elején magához ragadta a vezetést a Gárdony-Pázmánd, és magabiztosan őrizte. Míg a hazai csapatnál elsősorban Berkes-Kaiser és Jámbor-Herceg lőtte a gólokat, a másik oldalon Kovács Dorina és Ágoston Nóra vitte hátán a csapatát. A félidő derekán több góllal el tudott lépni a Gárdony-Pázmánd, leginkább azért, mert a KNKSE akcióból hosszú percekig nem tudott gólt szerezni, a gólcsendet csupán Jámbor-Herceg büntetője törte meg időnként. Mátrai edző a 21. percben kért időt (9-13), a Kecskemét támadójátéka azonban a továbbiakban sem javult, így a nem különösebben lendületes vendég alakulat a félidőben már hat góllal vezetett (13-19).

A szünet után sem csökkent tartósan a két csapat közötti különbség, a 38. percben újra hat gól volt a vendégek előnye (16-22), Mátrai Péter újra magához hívta a lányokat. A 41. percre tovább nyílt az olló, ráadásul a hazaiak játékosa, Nagy Enikő súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, nem is tudta folytatni a játékot (18-27). A félidő közepén már tízgólos volt a Gárdony-Pázmánd fölénye (19-29), Szatmári Melinda három találata lendíthetett volna a hírös városiak szekerén, ám ezt megelőzően hat percig gólképtelen volt a csapat, így a különbség nem csökkent jelentősen (22-31). A finisben küzdött becsülettel a KNKSE, de kozmetikázni már nem tudta a végeredményt (27-37).

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): - Nem erre számítottunk. Tudtuk, hogy a Gárdony-Pázmánd komoly ellenfél, erősítettek, de szerettünk volna szoros meccset játszani velük. Ehhez a mezőnyhöz kevesen vagyunk, mindenkin látszik a fizikai-szellemi fáradtság, ezen a meccsen az egész félévünk kijött. A felnőtt játékosaink hetente 60, a fiatalok 120 percet játszanak, ezt nem lehet sokáig bírni. Nekünk mostmár minden szoros meccs és minden megszerzett pont ajándék, de tesszük a dolgunkat.

Kecskeméti NKSE – Gárdony-Pázmánd NKK 27 – 37 (13 – 19)
Női kézilabda NB I/B, 12. forduló
2022. december 11. vasárnap
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Csányi, Gadányi

A KNKSE góllövői: Jámbor-Herceg 9(4), Berkes-Kaiser 5, Nagy E. 1, Porobic 4, Szatmári 4, Megyesi 1, Iványi 1, Kollár 1, Csorba 1.

A Gárdony-Pázmánd góllövői: Hargitai 1, Kovács D. 6(1), Zámori 1, Kukucska 2, Bártfay 4, Takács 2, Ágoston 7, Szűcs 1, Becséri 6, Lukovics 5(1), Hamuth 2.

Hétméteresek: 5/4 ill. 2/2

Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc