Egész novemberben a jótékonykodástól hangos a Plazma Center

2022. 11. 18., 09:17
Ismét egy programdús, eseményekkel teli hónapot szervez a Plazma Center. A központ a kezdetektől fogva hivatásának tartja mások segítését, így rendszeres támogatást nyújt rászorulóknak és különböző jótékony tevékenységet folytató szervezeteknek: leukémiás gyermek részére, egészségügyi központok, mentőállomások, állatmenhelyek, tűzoltóságok, gyermekotthonok javára gyűjt. Novemberben viszont emeltek a téten és még több extra napot terveztek be.

November 3-án a Magyar Tudomány napja alkalmából szervezte meg a Plazma Center a 'Mérettesd meg a tudásodat' extra napot, amely alkalmával minden plazmaadás után 500 Ft-tal támogatták a Hírös Manus Alapítványt.  Az extranapnak és a napi bejelentkezőknek köszönhetően 100.000 Ft-ot sikerült összegyűjteniük, amit a mai napon, november 16-án át is adtak az alapítvány részére.

A Hírös Manus Alapítványt azért jött létre, hogy a traumatológiai kéz-és mikro sebészeti ellátás személyi és tárgyi feltételeit megteremtsék Kecskemét Megyei Jogú városban.

–  A kapott adománnyal a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Traumatológiai és Kézsebészeti osztályán folyó gyógyító munkához szükséges orvosi kéziműszerek, műtéti eszközök beszerzését fogják biztosítani – hangsúlyozta Dr. Horváth Zsolt, a Hírös Manus Alapítvány vezetője.

De a kecskeméti Plazma Centerben nem az az egyetlen adománygyűjtő akció a hónapban.

November 17-én, csütörtökön a Koraszülöttek Világnapja alkalmából szerveznek akciónapot, ahol a Korábban Érkeztem Alapítvány részére fognak gyűjteni.

Mindemellett november 30-án, szerdán 'Szívmelengető szerda' elnevezésű extra napra számíthatnak a plazmaadók a Plazma Centerben, amely keretein belül plazmaadásonként 500 Ft-tal támogatják a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Alapítványt.

November 28-tól pedig újabb országos akció veszi kezdetét a Plazma Centerben, ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan ismételten csatlakoznak a cipősdoboz kampányhoz. A kezdeményezést a Baptista szeretetszolgálat szervezi több éve. A kampány részeként 0-18 év között gyerekek számára várják az elkészített csomagokat a Plazma Centerben, Kecskeméten a Kálvin tér 10-12. szám alatt. A Plazma Center célja nem más, mint hogy minél több cipősdobozt összegyűjtsenek a rászoruló gyermekek számára. A kampány egészen december 18-ig tart, mindaddig várják az elkészített csomagokat.

A center dolgozói minden extra nap alkalmával próbálnak kedveskedni a segítő szándékú plazmaadóiknak is, ezért ezeken a napokon meglepetésekkel és nyereményjátékokkal készülnek számukra.

Hogyan zajlik a plazmaadás folyamata?

A jelentkezéshez időpontfoglalás szükséges, ezt megteheted telefonon (06-76/545-235), honlapukon és Facebook-oldalukon is. A plazmadonorság feltétele, hogy eredményeid bizonyos határértékek közé essenek. A plazma- vagy véradást minden esetben szűrővizsgálat követi, mely során bizonyos vírusok jelenlétét vizsgálják. Előfordulhat, hogy a méréseket követően az orvos további vizsgálatokat javasol. 365 napon belül akár 45-ször is adhatunk plazmát. 

Hol található a Plazma Center Kecskemét?

A Posta oldalában, a 6001 Kecskemét, Kálvin tér 10-12. szám alatt kereshetik fel az érdeklődők központjukat, valamint tájékozódhatnak honlapjukonFacebook-oldalukon a lehetőségekről, aktuális újdonságokról.