Híres orvosokról nevezték el a Szent-Györgyi Albert Technikum négy termét

2024. 02. 19., 14:43
A Magyar Ápolók Napján névadó ünnepséget szervezett a Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC) Szent-Györgyi Albert Technikuma. A felszerelt gyakorló termek ezentúl dr. Gábor Aurél belgyógyász, dr. Vass-Eysen Ervin gyermekgyógyász, dr. Svébis Mihály sebész, kórház főigazgató és dr. Ikrényi Imre gyermekgyógyász neveit viselik, akik mindannyian az iskola tanárai is voltak.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 35 képet tartalmaz

A beteg ember támaszának lenni az egyik legnehezebb és egyben legszebb, legszentebb hivatás. Február 19-én Kossuth Zsuzsanna emlékére a Magyar Ápolók Napját ünnepeljük hazánkban, így ezen a napon szervezte meg a KSZC Szent-Györgyi Albert Technikum gyakorló termeinek névadó ünnepségét.

Dr. Papp Zoltán igazgató köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve, hogy az iskola volt tanárai magas szakmai tudást adtak át diákjaiknak, ami méltóvá teszi őket arra, hogy névadókká váljanak. A felszerelt gyakorló termek ezentúl dr. Gábor Aurél belgyógyász, dr. Vass-Eysen Ervin gyermekgyógyász, dr. Svébis Mihály sebész, kórház főigazgató és dr. Ikrényi Imre gyermekgyógyász neveit viselik.

Négy különböző termünk van: két ápolástani terem, egy csecsemő- és kisgyermekgondozó terem, továbbá van a skill laborunk, ami egy kifejezetten magas szintű, sürgősségi intenzív terápiás labor, ennek megfelelősen olyan gépparkkal rendelkezik, ami ezt az ellátást valós helyzetben is lehetővé tenné
— magyarázta dr. Papp Zoltán igazgató.

Az ünnepégen dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke beszédében hangsúlyozta: a névadó orvosok amellett, hogy kiemelkedő szakmai tudással rendelkeztek, kiemelkedő egyéniségek is voltak, és így méltók arra, hogy ily módon megemlékezzünk róluk.

Az ünnepség után a résztvevők megtekintették a demonstrációs termeket, és kicsit beleláthattak az ott folyó munkába.

A termek névadói egy mintát, egy példát, egy karrierutat mutatnak a fiataloknak. Köszönöm dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselőnknek, egyben az iskola igazgatójának, hogy ez a nemes gondolat eszébe jutott. A hozzátartozók, családtagok is meghatottan állnak itt közöttünk. Örülök, hogy őket is külön köszönthetjük, és az ő családjuknak is emléket állíthatunk ezzel a nemes eseménnyel
— fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

A gyógyítás jeles képviselőinek neveit öregbítik tehát mostantól a KSZC Szent-Györgyi Albert Technikumának termei. Mindannyian rengeteg életet mentettek meg, példát mutatva a jövő generációja számára életükkel, tudásukkal és elkötelezettségükkel.