Hírös Félmaraton és Maraton: minden, mi lábnak karnak ingere (lehet)

2023. 09. 25., 15:47
17 év félmaraton versenyei után idén először lehetett maratont futni a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A szervezők lázasan készültek az eseményre, még az iskolások számára külön toborzó kampányt is hirdettek a Patai család jóvoltából. Gyűltek is szépen a nevezések, vasárnap, az esős idő ellenére több százan álltak rajthoz a különböző távokon.

A regisztráció mellett a felhők is gyülekeztek; olyannyira hogy a szombati előkészületek során több alkalommal is félbe kellett szakítani a munkálatokat. Az égi áldás szünetében gyorsan kiépült a versenyközpont. 15 órától már át lehetett venni a rajtszámokat, ezzel idén jóval többen éltek is. S jónéhányan éltek is a lehetőséggel. Sőt voltak olyanok, akik ekkor döntötték el, hogy részt vesznek a futáson. 

A szombat éjszakai locsolás már nem hiányzott... Reggel még az is felmerült, hogy lehet-e/szabad-e ilyen időben versenyt rendezni. 

Az érkező futók sokasága megadta a választ: Igen! A mostoha körülmények ellenére több volt a helyszíni nevező, mint az előző 5 évben!

Először a maronisták indultak vágtak neki a távnak. Mintegy vezényszóra eleredt az eső! A futókat ez nem befolyásolta, szorgalmasan rótták a köröket. A helyszín üde zöld, néhány felhővel meghinte /amiből gyakran hullott csapadék/

Amikor már a féltávot elhagyták a maratonisták, hangulatot segítette a többiek indulása. Legtöbben az 1 km-s távot választották, több mint kétszázan (ők olyan sokan voltak, hogy külön volt női- és férfi futam). A hosszabb távon indulók között a 7 km-s táv volt a kedvelt, ebben a számban több, mint 150 fő indult.

A szervezők örömére a kezdeti rossz idő sem riasztotta el a futókat, napközben pedig bár borús volt az ég, további csapadék nem érkezett.

A maraton résztvevői keretbe foglalták a futás napját Kecskeméten. 

A férfiaknál Szelei Gyula fantasztikus idővel (3:08:59mp) idővel nyerte az első maratont! Őt követte Nagy Csaba Levente (3:20:48mp) és Kazai István (3:27:03mp).

A nőknél első helyezett Szúróczki Krisztina (4:29:44mp) lett. Második helyen Nagyné Farkas Katalin érkezett a célba, s a bronzérmet Mucza Antónia nyakába akasztották.

A Díjak átadásában Czene Attila A Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, Szamler László önkormányzati képviselő és Jánosi István sportügyekért felelős tanácsnok közreműködött.

A célba érkezők bőséges csomaggal gazdagodtak (benne a Félegyházi Pékség kalóriapótló kenyérlángosával és a Juicy Soda szonjoltóval), a szerencsések még Univer ajándékcsomagot is nyerhettek. Köszönet a támogatásért!

A rendezvény megvalósításához segítséget nyújtott a Wax Szerviz és Transport Kft, Tiszta Formák Alapítvány, Univer, Félegyházi Pékség, Márka Üdítőgyártó Kft.  és a Rotary Club Kecskemét.

(A szervezők fotói és beszámolója)

További eredméynek és képek az Egyesület honlapján

A következő versenyük 2023. november 4-én lesz, amikor a Fuss egy napot! verseny utolsó fordulójára kerül sor.