Hosszabb ideig szólhat a zene a kecskeméti Holi Beach Fesztivál nyitó rendezvényén

2024. 05. 13., 11:20
Rendkívüli ülésen tárgyalta hétfőn az Értékmegőrzési Bizottság azt az előterjesztést, amely szerint a Benkó Zoltán Szabadidőközpont strandjának nyitó rendezvénye éjfél helyett hajnali 4-ig tarthat majd. A jelentős hanghatással járó Holi Beach Fesztiválra több mint ezer fiatalt várnak a szervezők.
Képünk illusztráció

Június 7-én óriási bulira készül a Domb Beach, az üzemeltető ugyanis pályázat útján elnyerte egy rangos fesztivál megrendezésének jogát. A Holi Beach lesz a strand nyitó rendezvénye. A várhatóan 8 órás fesztiválon 7 zenész, illetve DJ vesz rész, és az várhatóan hajnali 4 óráig tart. A késői időpont miatt ült össze ma (hétfő) az Értékmegőrzési Bizottság, hiszen a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területére is vonatkozik az az önkormányzati rendelet, amely szerint ilyen, jelentős hanghatással is járó rendezvényeket legfeljebb éjfélig lehet megtartani Kecskeméten.  

A jegyző által készített és a képviselők elé került előterjesztés, javasolta a hangosító berendezések működésének meghosszabbítását, és ezt a képviselők is egyhangúlag támogatták. A testület azt javasolta, hogy a többi hasonló rendezvényről egyszerre születhessen döntést, azért a szervező a következő bizottsági ülésre az éves rendezvénytervét fogja előterjeszteni.