Hunyadivárosi adventi vacsora – 18 éves hagyomány, százas támogatólista, százezres adomány

2022. 12. 11., 19:57
Pénteken idén is megtartották a már 18 éve hagyományos hunyadivárosi adventi vacsorát Pászti András, a városrész képviselőjének kezdeményezésére. A meghívottak azok a segítők, támogatók voltak, akik ebben az évben a legtöbbet tették Hunyadivárosért. Közel 100-an fogadták el a meghívást, és több mint százezer forint gyűlt össze a szegények javára.
A galéria 10 képet tartalmaz

2022-ben is közel százan érkeztek Pászti András meghívására a hunyadivárosi adventi vacsorára, amit ebben az évben december 9-én, péntek este tartottak a Gáspár András középiskola kollégiumának dísztermében. A kecskeméti 10. számú önkormányzati választókörzet képviselője évtizedek óta ezeken az év végi alkalmakon köszöni meg mindazok munkáját, akik a legtöbbet tettek az adott esztendőben a városrészért.

Pászti András szokás szerint megtartotta a vendégek előtt képes beszámolóját, amelyben felelevenítette az év történéseit. Egyben megköszönte a civil és cselekvőképes közösségek, egyének munkáját, javaslatait, segítő együttműködésüket.

Ilyenkor az aktualitásnak megfelelően külön is kiemelnek néhány szervezetet, jeles személyiséget. Ezúttal bemutatkozott a közösségnek Obbágy Tiborné, aki december 8-a óta tölti be a Corvina Óvodák vezetői tisztjét, s mandátuma a következő 5 évre szól.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő is.

Az eseményen dr. Bükki Éva, Ormai Réka és Bloom Mária énekeltek karácsonyi dalokat.

Ezután a vacsora következett, ami idén bivalypörkölt volt; a jelenlévők megköszönték Német Zoltánnak a mesterien elkészített ételt.

A vacsora során mindenki egyetértését fejezte ki a hunyadivárosi posta visszaállításával kapcsolatban, és aláírta azt a levelet, amit ebben a témában a posta vezérigazgatójának címeztek. Az est végén a vendégek ismét megmutatták a városrész összetartásának erejét: jótékonysági gyűjtésen 107.400 forintot adakoztak a szegények javára.