Húsvéti tojáskeresés a Melinda parkban

2023. 04. 03., 12:24
Hatodik alkalommal szervezett húsvéti tojáskeresést a Kecskeméti Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat Kecskeméten a Melinda parkban. A Vásárhelyi Pál Általános Iskola német nemzetiségi osztályának tanulói ezzel kezdték meg a felkészülést a közelgő húsvétra.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 17 képet tartalmaz

Hétfőn délelőtt a Melinda parkban megszervezett alkalmon Sipos László önkormányzati képviselő, tanácsnok köszöntötte a gyerekeket és kívánt nekik élményekben gazdag csokitojás-keresést. Évek óta hagyomány, hogy a német önkormányzat húsvéti tojáskeresést szervez. A rendezvényen idén is a német-sváb húsvéti hagyományokat elevenítették fel, mondta el Neuendorfné Rózsa, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke.

A hagyomány szerint a németek húsvétkor tüzet gyújtanak, hogy így üdvözöljék a tavaszt. A tűz körül a gyerekek német verssel és dallal köszöntötték a szervezőket és magát a húsvétot. Ez után indult a játék, az apróságok pillanatok alatt összegyűjtötték a fák tövében és ágain eldugott színes tojásokat. A program végére, minden kis kosár megtelt színes csokitojásokkal és csokinyuszikkal. A keresés végén a megfáradt fiatalokat teával és kaláccsal várták a szervezők.