Huszonhatodik alkalommal nyílt meg a Mihály-napi vásár kapuja a Hosszú Utcai Óvodában

2023. 09. 30., 18:44
Huszonhatodik alkalommal szerveztek Mihály-napi vásárt a Hosszú Utcai Óvodában. A gyermekek a saját kezűleg elkészített portékáikat árusították, a befolyt összeget fontos célokra fogják felhasználni. A régi hagyománnyal rendelkező esemény megtöltötte az ovi udvarát, ahol a csemeték műsorral kedveskedtek a szülőknek.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 33 képet tartalmaz

Kisbíró nyitotta meg a 26. Mihály-napi vásárt a Hosszú Utcai Óvoda udvarán. Az eseményt azért szervezik meg közel három évtizede, mivel az ovi munkatársai úgy gondolták, hogy belvárosi óvodaként a szülőknek ez nagy dolog lehet, hiszen korábban nem volt hagyománya ezeknek a vásároknak a városban.

Egy kicsit becsempésszük az óvodánk életébe ezt a Mihály-napi vásárt úgy, hogy a gyerekek saját kezűleg készülnek portékákkal, amit ők kikiáltanak, árusítanak. Ez nagyon-nagy dolog a számukra. Ami bevétel ebből származik, azt vagy kirándulásokra, vagy játék-eszköz vásárlásra használják a saját csoportjukban
— mondta Dóka Pálné, a Ferenczy Ida Óvoda Hosszú Utcai Óvodájának vezetője.

A szülők is összefognak a vásáron, ők is sokat készülnek a rendezvényre. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, óriási segítség az, amit az óvodák adnak egy család számára. Ezt pedig a városvezetés úgy igyekszik meghálálni, hogy segíti az intézményeket, amiben csak tudja.

Ez volt az első óvoda, amelyet felújítottunk lassan 10 éve. És az első felújítás tapasztalatait alkalmazzuk az összes többi óvodánál és haladunk sorról-sorra. Nagyon sok óvodát újítottunk fel. Most például folyamatban van a Lánchíd utcai óvoda, a Klapka utcait pedig épp, hogy befejeztük. Most a Klapka utcai bölcsőde áll befejezés alatt. Az intézményhálózat és a környezet szépül. És mindemellett az óvónőink, a dajkák és más munkatársak megbecsülése is fontos mind anyagilag, mind spirituálisan
— fogalmazott Szermeyné Pataki Klaudia.

A város vezetője kiemelte, nagyon örül annak, hogy az óvoda Mihály-napi vásárán központi szerepet kap a néptánc és a népzene, hiszen ez a kultúránk és érzelemvilágunk alapja.

Az eseményen a vásár mellett főszerepet kapott az ovi 5 nagycsoportja 109 gyermekekkel, akik rövid műsoraikkal nyűgözték le a szülőket.

A nap folyamán a helyi termelők népi iparművészeti áruival, Nagy Erika néptáncpedagógus vezetésével táncházzal, a Csörömpölő együttes előadásával, a Portéka Színpadon pedig vásári komédiával, bábjátékkal találkozhattak a kilátogatók.