Idén is szemétszedési akciót tartottak a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén

2023. 11. 09., 13:36
Idén is szemétszedési akciót szervezett a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület. A mai napon ennek eredményeiről számoltak be az önkéntesek, akiknek Jánosi István önkormányzati képviselő köszönte meg munkájukat.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 8 képet tartalmaz

Már hagyományosnak mondható, hogy minden év tavaszi-nyári időszakában megtisztítja szeméttől a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területét, a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület. A mai napon az idei év tapasztalatait összegezték a szabadidőközpont büfé előtti részén, ahol megköszönték az önkéntesek munkáját.

Jánosi István önkormányzati képviselő az eseményen elmondta, folyamatos fejlesztések zajlanak a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, ami minden eddiginél több látogatót is jelent, ezzel egyidejűleg pedig sajnos több szemetet is. Mint mondta, ezért is nagyon fontos, hogy önkéntesek segítenek tisztán tartani a területet.

A tájékoztatón részt vett Jobbágyné Katika és Kispatakiné Szénási Melinda is, akik már több éve önkéntesként gyűjtik a hulladékot a területen. Az önkéntes munka, mint elhangzott, 5 évre nyúlik vissza, célja pedig az, hogy az április végétől szeptember végéig megtisztítsák a területet az eldobált hulladékoktól.

Az eseményen elhangzott, a 21 éve alakult Porta Egyesület önkéntesei aktív munkájukkal járulnak hozzá a szabadidőközpont rendben tartásához, ezen kívül pedig számos más munkát is végeznek a városban.

Jánosi István önkormányzati képviselő, megköszönve az önkéntesek munkáját, a helyszínen ajándékcsomagot adott át nekik.