Idén Kecskeméten rendezték meg a Roma Tábort

2024. 07. 08., 17:00
Megnyitott a Roma Tábor Kecskeméten hétfőn délután. Az anyanyelvi, olvasási, szabadidős és sportprogramokat kínáló tábort az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezte.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 17 képet tartalmaz

Megnyitott az idei Roma Tábor ma délután. Idén először Kecskemét ad otthon a bentlakásos tábornak, amit eddig Tiszaújvárosban rendeztek. A tábor középpontjában a roma irodalom áll, a résztvevők eredeti nyelven fogják megismerni Choli Daróczi József, Bari Kálmán és Lakatos Menyhért műveit.

Az irodalmi időtöltés mellett a programok között szerepel továbbá labdarúgás, fürdőlátogatás, illetve Kecskemét nevezetességeit is megtekinti az a 21 gyermek, akit meghívtak a táborban való részvételre.

A tábor megnyitó ünnepségén köszöntő beszédet mondott Sipos László önkormányzati képviselő és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, aki örömét fejezte ki megnyitóbeszédében, hogy létezik ez a tábor. Mindenkinek nagyon jó szórakozást, nagyon jó tanulást kívánt a megnyitón. Az ünnepséget a Romák a Jövőért Érdekvédelmi Egyesület táncosainak műsora színesítette, valamint Radics Sándor Európa Unió nagydíjas, Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett kecskeméti cimbalomművész játéka zárta.