Idén sem változik a Kecskeméti Városrendészet ars poeticája

2024. 01. 03., 15:45
„A város lakosságának mindig biztonságban kell éreznie magát” – ezt hangsúlyozta a Kecskeméti Városrendészet vezetője. Dr. Német Zsolt kiemelte, nem bírságolni akarnak, hanem harmonikus együttélést szeretnének kialakítani.

A közbiztonságra szükség van Kecskeméten, ami a városrendészet, a rendőrség, a polgárőrség és a civil szervezetek közös munkája révén jöhet létre. Erről beszélt a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetője. Dr. Német Zsolt hangsúlyozta, az idei cél továbbra is az, hogy erősítsék a közbiztonságot, úgy, hogy gyorsan reagáljanak a felmerülő problémákra, valamint, hogy mindazon kihívásokra, melyeket a lakosság megfogalmaz, megfelelően tudjanak válaszolni.

— Egy szervezeti forma is létrejött, ez a Közbiztonsági Fórum, amit a polgármester asszony kezdeményezett. Ennek az volt a célja, hogy összefogja azokat a szerveket és vezetőiket, akik érintettek, hatáskörrel és illetékességgel rendelkeznek a közbiztonság fenntartásában. Ez a fórum havonta egyszer ülésezik, és itt mindig elhangoznak azok az aktuális kérdések, amelyek felmerülnek a lakosság irányából. Úgy gondolom, hogy az eredmények eddig bennünket igazoltak ­— árulta el az intézményvezető.

Ilyen siker volt például a kecskeméti gyorsulási versenyek felszámolása. Dr. Német Zsolt kiemelte, nem bírságolni akarnak, hanem harmonikus együttélést szeretnének kialakítani, megértetni a lakossággal, hogy a városrendészet a kecskemétiekért van. Az intézményvezető kiemelte, mivel kitűnően működnek együtt a rendőrséggel és a polgárőrséggel, minden problémára meg tudják találni a megoldást.

— Amiben problémák merültek fel, és azt gondolom, hogy ez folyamatosan jelentkezni fog, az az illegális hulladék közterületen való elhelyezése. Itt sikerült egy olyan összefogást kialakítani a Kecskeméti Városüzemeltetéssel, hogy igen gyorsan, rövid időn belül próbáljuk eltüntetni, elszállíttatni a közterületen lévő illegális hulladékot, függetlenül attól, hogy a hatósági eljárásokat ezekben az esetekben az elkövetőkkel szemben megindítjuk-e. Egy a cél, el legyen szállítva az illegális hulladék a közterületről ­— osztott meg néhány részletet dr. Német Zsolt. A Kecskeméti Városrendészet továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közterületeken található roncsautók elszállítására, valamint a hajléktalanokra és a koldulás visszaszorítására is.