Így jártak a kecskemétiek: nagyon hülyén

2024. 04. 07., 09:19
A tavalyihoz hasonlóan idén is több százan voltak kíváncsiak – aktív résztvevőként, vagy épp csak nézőként – a Hülye Járás Napjára Kecskeméten szombat délután. A hangulatos esemény közös bemelegítéssel kezdődött a Tér a térben, majd a null-kilométerkőt megkerülve ide is tért vissza a csapat, közben kreatívabbnál kreatívabb "hülye járásokat" bemutatva a nézők és egymás nagy derültségére. A Tér a térben végül sor került az immár hagyományos hosszúlépés-versenyre, majd a díjak kiosztásával zárult a vidám áprilisi esemény.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 56 képet tartalmaz

A Kecskeméti Fiatalok Társasága minden évben megrendezi a Hülye Járások Napját, melynek ötlete eredetileg a brit komikus társulattól, a Monty Pythontól származik. Az esemény lényege tulajdonképpen a felhőtlen szórakozás, ennek eszköze pedig a furcsa, idétlen, avagy hülye járások bemutatása egyénileg és csoportosan felvonulva.

Az idei esemény a Tér a térben közös bemelegítéssel vette kezdetét korábbi kollégánk, Harkai György vezetésével, aki az eredeti Monty Python-szkeccsből ismert szerelésben – fekete keménykalapban, zakóban, hosszú nadrágban és fekete cipőben, esernyővel, valamint az elmaradhatatlan bőrönddel a kezében – vezette le a Hülye Járások Napját.

A bemelegítés után a vállalkozó kedvűek bemutathatták saját hülye járásukat. A gyerekek itt nagyon aktívak voltak, de néhány felnőtt is kiemelkedő ötletességről tett tanúbizonyságot, egyikük például hasra fekvő barátján sétált végig, mondván: ez a hülyén járás napja.

A Tér a térből aztán zenei aláfestéssel indult meg a menet a gyönyörű tavaszi időben. A Lordok háza előtt visszakanyarodva a Főtérre, megkerülve a null-kilométerkőt, majd a Liberté előtt végigvonulva és a Hírös Forrás szökőkútnál ismét visszakanyarodva jutottak el kiindulóhelyükre, a Tér a térre.

Hülye Járás Napja 2024 :)))

Közzétette: Hiros.hu – 2024. április 6., szombat

Itt aztán sor került az immár hagyományos hosszúlépés-versenyre, amiben semmi alkoholtartalmú ital nem fogyott, hosszú lépések annál inkább ámulatba ejtették a nézőket, több spárgát is láthattunk a versenyzőktől. A három korosztályban megtartott vicces versengés., amit azért többen nagyon is komolyan vettek, díjátadóval zárult, minden korosztályból az első három helyezettet díjazták.

Átadták a leghülyébb járás díját, továbbá elismerést kapott a legötletesebb jelmez viselője, pontosabban viselői is, hiszen egy nehezen definiálható, de mindenképp kéttagú állatfigura megtestesítőit tartotta a zsűri erre legérdemesebbnek.

Akik pedig semmilyen díjat nem kaptak, azok is egy könnyed, gőzkieresztő, laza délután emlékével térhettek haza otthonaikba – ki tudja, milyen járással. A szervezők elmondták, hogy mindig április első hétvégéjén fogják megtartani a rendezvényt, és jelezték azt is: szeretettel várják közösségi felületeikre az elkészített képeket, videókat, amiket szintén díjazni fognak.

Az eseményről készült fotókat, amiket fenti galériánkba válogattunk össze, kollégánk, Tóth Enikő készítette, aki egyben az esemény társszervezője és grafikusa, hiszen a rendezvényt hirdető, már jól ismert hülyén járó alakját – ami egyben a pólókon szereplő ember is – ő rajzolta.