Ilyen volt a KecskemétRocks

2024. 05. 20., 15:38
Ismét Kecskeméten lépett fel Közép-Európa legnagyobb rockzenekara. Közel félezren tépték a húrokat, verték a dobokat, csaptak le a billentyűkre és ordították a rockot szombaton a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A CityRocks flashmob a háromnapos KecskemétRocks egyik központi eleme volt, pont úgy, mint a pénteken közlekedő Rockkamion, vagy a Tankcsapda, a Depresszió, a FISH!, a Mobilmánia, a Nova Prospect, a KIES és a Road koncert is.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 60 képet tartalmaz

Több ezren vettek részt a három napon át tartó KecskemétRocks-on. Csütörtökön egy "bemelegítő" Depeche Mode tribute-koncerttel rajtolt el a Főtéren a fesztivál, másnap délután pedig különleges "rockkamionok" járták a kecskeméti utcákat, 100 zenésszel a platókon.

Végül szombaton érkezett el a várva-várt CityRocks-flashmob. Az esemény legelején Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a zenészeket és a lelkes közönséget, majd visszaadta a CityRocks vándorgitárját Gajda Ferenc főszervezőnek.

– 2019-ben láttam, hogy mennyien imádják a rockzenét Kecskeméten, hiszen akkor a kecskemétiek meghívására szólt. Most pedig - így, hogy kiterjesztettük - a kecskemétiek mellé sokan érkeztek a városba. Egy hosszúhétvégés turisztikai programot tudtunk mellé tenni. Azt látom, hogy iszonyatosan nagy az érdeklődés, minden korosztály szereti a rockzenét
— összegezte tapasztalatit Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

Közép-Európa legnagyobb rockzenekarában több kecskeméti zenész, énekes is fellépett, akik már a főpróbán kihozták magukból a maximumot.

– Zseniális volt a kecskeméti fogadtatás, nagyon jók a visszajelzéseink. Imádták a kecskemétiek a rock-kamiont, ami pénteken bejárta a várost. A flashmobon pedig már teltházunk volt. Reméljük, hogy megint egy csomó kecskeméti szívébe loptuk be magunkat - nyilatkozta nekünk Gajda Ferenc, a CityRocks főszervezője.

A flashmob-on közel félezren tépték a húrokat, verték a dobokat, csaptak le a billentyűkre és ordították a rockot. 11 magyar és külföldi rockzene ikonikus slágere süvített a levegőben. A háromnapos fesztivállal bővebben Kiemelő című magazinunkban foglalkozunk.

Kapcsolódó cikk