Ismét illegális szemetelőt fogtak a városrendészek

A városrendészet az ünnepek közeledtével sem pihen

2023. 12. 22., 12:09
Hiába közelednek az ünnepek, a Kecskeméti Városrendészet rendületlenül végzi munkáját, védik a lakosok érdekeit. Ezen célok és elvek mentén lendültek nyomozásba és kutattak fel egy illegális szemetelőt tegnap.

A városrendészet külterületi szolgálata a Mártírok útja végén több zsáknyi illegális hulladékra lett figyelmes. A kollégák azonban nem elmentek a szemét mellett, hanem utánajártak, ki szabadulhatott meg ott a hulladéktól. A közterület-felügyelők a belvárosban élő elkövetőt rövid időn belül beazonosították. A férfi beismerte tettét és a városrendészek felszólítására a szemetet a hulladékudvarba szállította, majd a Kecskeméti Városrendészet ügyfélszolgálatán bemutatta a hulladékudvar mérlegjegyét.

A felügyelők az elkövetővel szemben eljárást kezdeményeztek, mivel az illegálisan elhelyezett hulladék közterületről történő elszállítása nem mentesíti a szemetelőt az általa elkövetett jogsértés következményeitől.

Dr. Német Zsolt intézményvezető továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a Kecskeméti Városrendészet illegális hulladék elleni harcát, melyet kiemelt feladatként vívnak a kollégák, hiszen az illegális szemétlerakás megszüntetése közös érdekünk.

Amennyiben illegálisan elhelyezett hulladékot észlelnek vagy illegális hulladéklerakó személyt érnek tetten, hívják a Kecskeméti Városrendészetet a 20/621-5599-es számon.