Ismét térfigyelő kamera buktatta le az illegális szemetelőt

KÖZLEMÉNY
2024. 06. 17., 15:33
Lakásfelújításból származó szemetet helyeztek el illegálisan egy közterületen lévő hulladéktárolóba. A tetteseket térfigyelő kamera buktatta le.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársa ma reggel arról értesítette a Városrendészetet, hogy ismeretlen tettesek nagy mennyiségű építési hulladékot helyeztek el egy belvárosi hulladéktároló edényben.

A közterület-felügyelők nyomban adatgyűjtésbe kezdtek és a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány tulajdonában lévő térfigyelő kamerák felvételeit elemezték. A felvételeken jól látható, hogy egy közelben lévő lakásból engedik le vödrökben az építési hulladékot, majd a hulladéktárolóba öntik. Az adatgyűjtésnek és a kamerák felvételeinek köszönhetően nem volt nehéz feladat a feltételezett elkövetők beazonosítása.

A felújítás alatt álló ingatlan tulajdonosa beismerte tettét, a városrendészektől holnap reggelig kapott haladékot a hulladékudvarba történő szállításra és a hulladékudvar mérlegjegyének bemutatására.

A Városrendészet az elkövetővel szemben eljárást kezdeményez, mivel az illegálisan elhelyezett hulladék elszállítása nem mentesíti a szemetelőt az általa elkövetett jogsértés következményeitől.

Dr. Német Zsolt, a Városrendészet vezetője továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a Városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladék megszüntetése, illetve felszámolása közös érdekünk. Amennyiben illegális hulladék elhelyezését észlelik, vagy lerakóhelyet látnak, kérem, hogy hívják a Városrendészetet a 20/621-5599-es számon, vagy használják az intézmény honlapján lévő lakossági bejelentő felületet (https://kecskemetivarosrendeszet.hu/ugyintezes/lakossagi-bejelento).

Kecskeméti Városrendészet