Iyinbor Patrick: a legjobb helyre kerültem

2023. 09. 21., 10:42
U21-es válogatott védőnk pozitív élményekkel tért vissza a válogatottól, és már izgatottan várja a bajnokságban a folytatást. Bár egy nehéz hét előtt állnak, nyugodtan készülnek minden feladatra.

– Kazahsztán és Málta ellen is kezdő voltál az U21-es válogatottban, mindkét Eb-selejtezőt be is húztátok, így jól álltok a csoportban. Milyennek ítéled meg a szerepléseteket?

– Jól kezdtük a selejtezőket, ez a két győzelem viszont valamilyen szinten el is várható volt a csapattól. Papíron két könnyebb ellenféllel találkoztunk, a mester és a stáb is elvárta tőlünk, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Szerencsére ez sikerült is, most már várjuk a következő ellenfeleket, akik ellen biztosan még nehezebb dolgunk lesz.

– A szegedi meccsen elég sok fotó készült veletek a meccs után, személy szerint veled is, ezt milyen megélni?

– Nagyon jó érzés minden nyertes meccs után végig sétálni a nézők előtt. A szurkolók közt rengeteg gyerek is volt azon a szegedi meccsen a kazahok ellen, ami külön öröm volt nekünk. Nagyon sok fotó készült, sok aláírást adtunk, jó élmény mindig hazai közönség előtt pályára lépni.

– Spanyolország, Belgium, Skócia lesz majd még az ellenfeletek. Mennyire nézitek már őket?

– Természetesen figyeltük őket, tisztában vagyunk vele, hogy nehéz dolgunk lesz. Ezt a stáb is jelezte már. Összességében elmondható, hogy a kötelező feladatot egyelőre teljesítettük, veszítenivalónk pedig nincs ezek ellen a csapatok ellen.

– Nem sokkal a soroksári kupameccs előtt tértél vissza a kerethez. Több jó meccsed is volt már kecskeméti színekben, elég csak a Fehérvár elleni sikert kiemelni például. Amellett, hogy jó élményekkel vetetted bele magad a munkába, milyen eddig megszerzett tapasztalatokkal?

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek. A csapat, a város és a szurkolók is csupa jó élményt adtak eddig nekem. Azt érzem, hogy befogadtak, egy vereség után is rendre kitartanak és éltetnek minket a drukkerek. Ilyen hangulatban csak jól érezhetem magam.

– A Mezőkövesd lesz a következő ellenfeletek, hazai pályán eddig nem lehet panasz a teljesítményetekre. Hogyan várjátok ezt az összecsapást?

– Fel vagyunk készülve rá, hogy a válogatott szünet a Mezőkövesdnek jó alkalmat adott arra, hogy minél jobban kielemezzen minket. Biztosan ki is használták az időt, de ez igaz ránk is. Nagyon várjuk a találkozót, szeretnénk minél jobban teljesíteni, úgy érzem, hogy becsülettel fel is készültünk a mérkőzésre.

– Nehéz hét indul el ezzel számotokra, hiszen három mérkőzést kell majd néhány napon belül lejátszani. Miként várjátok ezt az időszakot?

– Sok meccs lesz egymás után, ami nyilván megterhelő. Ettől függetlenül mi minden meccset nagyon várunk, de mindig csak a következőt. Lépésről lépésre fogunk haladni, szeretnénk minél több pontot begyűjteni, persze nem lesz ez egyszerű feladat.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu