Címke: interjú
Keresés
Dátum választó
Rendezés
361 találat
2023.04.18

Akkor ismertem meg Kecskemétet, amikor a dolgoknak még volt idejük megtörténni

Varnus Xavér orgonaművésszel nagy kihívás interjút készíteni. Egyrészt azért, mert már vagy tízezer cikk született róla. Másrészt pedig szinte lehetetlen írásban visszaadni egy ilyen vibráló tehetséggel folytatott beszélgetés velejét. Miközben egy kávé mellett mesélt nekem, láthattam nemrég elhunyt öccse halotti maszkját, megmutatta legkedvesebb zenéit, kanadai otthonát, sőt Faludy György egy sosem látott vallomását is megosztotta velem. A sok-sok csapongó történet, lenyűgöző művészi pályája mögött pedig előtűnt az ember.
2023.03.29

Tóth Ákos: Az eredmények tekintetében csalódás már nem érhet minket ebben a szezonban

A bajnokság hajrájához érünk a válogatott szünet után, kilenc forduló maradt hátra az OTP Bank Ligából, melynek idei kiírásában hosszú történelme legjobb szereplését is elérheti a Kecskeméti TE. Vasárnap 14:15-kor hazai pályán a Mezőkövesd ellen vág neki az utolsó szakasznak a csapat, amely előtt Tóth Ákossal, a klub sportigazgatójával jártunk körbe több témát.
2023.03.28

Kecskemétről Angliába, Angliából Kecskemétre

Négy éves kora óta focizik a Kecskemétnél, végigjárta a focisulit és a korosztályos csapatokat. Tizenhét évesen gondolt egy nagyot, és kiment Angliába tanulni, tapasztalatot szerezni. Tizenkilenc évesen jött haza, magabiztos nyelv- és focitudással, és 2019 nyarán az akkor harmadosztályú Kecskeméthez igazolt. Azt mondja, a nagy történet 2021 nyarán kezdődött Szabó István vezetőedző érkezésével. Szalai Gáborral, a Kecskeméti TE 22 éves hátvédjével beszélgettünk indulásról, angliai évekről, kecskeméti szárnyalásról és a profi foci gasztronómiájáról.
interjú
2023.03.27

Bán Mór tizenöt éves munkájának eredménye lesz a Hunyadi-filmsorozat

Kecskemét egyik nagy büszkeségeként Hunyadi-sorozatával országos hírnévre tett szert. Akár érhet a nemzetközi siker is, hiszen az eddig tucatnyi kötetbe rendezett regényciklusból tavaly ősz óta tévéfilmsorozatot készítenek egy kanadai–magyar producergárda közreműködésével. A Kecskeméti Médiacentrum alapítójával, volt főszerkesztőjével, Bán Jánossal – írói nevén Bán Mórral – beszélgettünk a készülő tévéfilmsorozatról, a regényfolyamról és az M5 kulturális csatornánál végzett munkájáról.
2023.03.23

A daganatos betegek lelki támogatását tekinti hivatásának

Életműdíjat vehetett át dr. Molnár Mária pszichiáter, a kecskeméti kórház onkopszichiátere a Magyar Pszichoonkológiai Társaság országos kongresszusán. A díjat kimagasló, elkötelezett szakmai munkája elismeréséül vehette át, amelyet a hazai onkopszichológia megteremtésében, elméleti bázisának létrehozásában, oktatásában és gyakorlatában végzett és végez a mai napig.
2023.03.05

A szívemet teszem ki a színpadra

Hétszer felvételizett sikertelenül a színművészetire. Hosszú évek kemény munkája eredményeképpen sem kapott nagyobb szerepeket. Az élet azonban úgy hozta, hogy mára ő lett az egyik legkedveltebb stand upos, akiért több száz kilométert is képesek utazni rajongói. Ő Janklovics Péter színész, humorista.
2023.02.26

Molnár Péter festő- és grafikusművésszel beszélgettünk

Egyik kiállításának megnyitóbeszédében így jellemezték: „Rejtőzködés, eltűnés – csendes elmélyültség jellemzi életét és művészetét egyaránt.” S valóban, régebben és az utóbbi években is nagyon keveset lehetett róla hallani. Immár 80 éves, de most is dolgozik, csöndesen és szép lassan, megfontoltan alkot, épp mint évtizedekkel ezelőtt.
2023.02.16

Az elfogadásra tanít a Ciróka új előadása

Szombaton mutatta be a Ciróka Bábszínház társulata az évad legújabb előadását, az Egyszem, Kétszem, Háromszem című darabot Fodor Orsolya rendezésében. A pályakezdő alkotónak ez a második kőszínházi rendezése, ami egy rendkívül érzékeny témát, a kirekesztést, a csúfolódást dolgozza fel a mese nyelvén, sok-sok humorral fűszerezve.
2023.02.15

Álom kategória, ami történik

Másfél éve került Kecskemétre, az akkor még másodosztályban játszó Kecskeméti TE csapatához. Addigra elengedte a vágyott NB1-es álmokat, átadta magát a foci örömének, és arra törekedett, hogy fejlődjön. És amit elengedett, hamarosan megkapta: a lilák nemcsak feljutottak, hanem szabályosan berobbantak az első osztályba, jelenleg a második helyen állnak a Ferencváros mögött. Tóth Barnával, a KTE 27 éves középcsatárával beszélgettünk pályájáról, tanulásról, tervekről, egy profi focista életmódjáról és arról, hogy érzi magát a hírös városban.
2023.02.03

A sporttámogatások elszámolásának szigorú rendje van

A Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. 2018-as megalakulása óta dr. Lajtai Virág a sportszervezet gazdasági igazgatója. A tősgyökeres kecskeméti, jogász és közgazdász végzettségű szakember a Neumann János Egyetemen és elődjénél tanított 17 éven keresztül, majd elfogadta Ivkovicné Béres Tímea felkérését és a két divíziót- a Kecskeméti Sportiskolát és a Kosárlabda Akadémiát - működtető gazdasági társasághoz jött. Az interjúban beszélt a sporthoz kötődéséről, a sportfinanszírozás összetett rendszeréről és a szigorú kontrollról.
2023.01.29

Úgy érzem, sok örömet szerzünk a kecskemétieknek

Tizenegy évvel ezelőtt érkezett Kecskemétre, az akkor még másodosztályban játszó KTE kosárlabda csapatába. Azóta feljutottak az első osztályba és szép sikereket értek el, megszerezte a magyar állampolgárságot és válogatott lett, családot alapított és ma már két gyermek boldog apja. Azt mondja, Kecskemét minden szegletét ismeri. Új otthonra lelt itt a vajdasági Topolya, majd Szabadka után. Kemal Karahodziccsal beszélgettünk.
2022.12.14

Legyen béke! – Decemberi érseki interjú dr. Bábel Balázzsal

Karácsonykor Jézus Krisztus világra jöttét ünnepli a keresztény világ, egyúttal rendszerint évértékelésre is sor kerül. E köré csoportosultak a decemberi érseki interjú kérdései, melyeket Farkas P. József újságíró tett fel dr. Bábel Balázsnak, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye főpásztorának.