Címke: interjú
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.03.19

Fáriné Boros Erika volt a stúdióvendégünk

Elkezdődött a "rákóczis" hét a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A héten több program is várja a fiatalokat, például fejedelmi nap, kampány és természetesen megemlékezés is. Ennek kapcsán beszélgettünk az intézmény igazgatójával, Fáriné Boros Erikával.
2024.03.14

Hajagos Csaba volt a stúdióvendégünk

Befejeződött a fűtés-korszerűsítés a Népi Iparművészeti Gyűjteményben, így a mai naptól ismét fogad látogatókat, március 15-én pedig ingyenes belépést biztosítanak az érdeklődőknek. Ennek kapcsán beszélgettünk Hajagos Csabával, a Kecskeméti Katona József Múzeum Történeti-Néprajzi Osztályának vezetőjével.
2024.02.29

Fazekas András Kristóf volt a vendégünk

18 csecsemő és gyermek teljes vagy részleges csontvázát tárták fel a régészek a Kodály Intézet felújításához kapcsolódó ásatás újabb szakaszában az elmúlt hetekben. Az ásatást vezető régésszel, Fazekas András Kristóffal beszélgettünk.
2024.02.28

A JEL kitárul, titkokat rejt és befogad

Nyitott könyv? A feltáruló titok metaforája? Az egyetemes emberi kultúra emlékműve? Ahány befogadó, annyi lehetséges, érvényes olvasat. Ami azonban biztos, napokon belül felavatják Lakatos Pál Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára (is) emlékező új szobrát a Katona József Könyvtár előtti téren, szemben a piarista gimnáziummal. A művésszel az alkotói folyamat utolsó fázisa során készítettünk interjút.
2024.02.27

Vágó Levente: Jó csapat lesz az ellenfelünk

Vágó Levente számára szép emlékeket idéz fel a Veszprém elleni párharc, hiszen játékosunk éppen mostani kupa ellenfelünknél szerepelt először Szegedről eligazolva 2012-ben. Azóta ugyan már sok idő eltelt, de csapatkapitányunk folyamatosan követte a csapat életét.
2024.02.20

„Ez a jóleső fáradtság” - Adamik Zoltán a Sportmagazinban

Nyíregyháza kiváló pályája adott helyet az 50. Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságnak. A KARC atlétikai szakosztályának versenyzői Kecskemét eddigi legsikeresebb szereplését hozták össze a hétvégi versenyen. Az eredményekről Adamik Zoltán, a szakosztály vezetőedzője számolt be a Kecskeméti Televízió hétfői Sportmagazinjában.
2024.02.20

Banó-Szabó Bence: Hozzám illő jubileum volt

Jubileumi mérkőzésen van túl az NB I-ben Banó-Szabó Bence, hiszen saját nevelésű játékosunk az Újpest ellen 100. alkalommal lépett pályára az élvonalban. Bár a kerek számig vezető úton nem várt akadályok is nehezítették útját, büszke és boldog, de már előre tekint.
2024.02.15

Közel 40 éve gyógyítja elhivatottan a kecskeméti kórház betegeit - interjú dr. Tóth Jánossal

Dr. Tóth János a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház II.sz. Belgyógyászati Osztályának osztályvezető helyettes főorvosa 1985 óta gyógyítja az intézménybe kerülő betegeket. Példamutató pályáját és munkáját 2023 év végén Semmelweis Ignác Emlékplakettel ismerte el a kórház vezetősége. Ennek apropóján készült a doktor úrral az alábbi interjú, mely a kórház Facebook-oldalán jelent meg.
2024.02.13

„Jöhetnek nehézségek, akkor is egymás mellett, a szeretet mellett döntünk”

Jövőre lesz 40 éve, hogy összekötötte az életét dr. Mohos Andrea tüdőgyógyász főorvos és dr. Király Csaba belgyógyász-kardiológus főorvos. Mindketten a kecskeméti kórházban dolgoznak, négy gyermeket neveltek fel, akik négy unokával ajándékozták meg őket. A házasság hete alkalmából őket kérdeztük kapcsolatukról. Miközben olyan dolgokról beszéltek nekünk, amiről talán a legnehezebb beszélni, minden rezdülésükön érződött az egymás iránti tisztelet, a kölcsönös szeretet.
2024.02.09

Évindító interjút adott a KTV-nek Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

Jelentős kedvezményeket terveznek bevezetni április 1-jétől a helyi tömegközlekedésben, Homokbányán P+R parkoló épül, és a buszflotta további modernizálásának előkészítése is zajlik – többek között ezekről beszélt a KTV-nek adott évindító interjújában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A teljes interjú jövő csütörtöki Közélet magazinunkban lesz látható.