Játékos közlekedési feladatok a Pöttöm próbán

2023. 10. 02., 12:58
Izgalmas és érdekes játékok segítségével ismerhették meg az óvodások a közlekedési szabályokat hétfő délelőtt a Ceglédi úti óvodában. Tizenkét csapat versengett az óvodán belül és kívül. A közlekedés szabályainak ismeretei mellett fontos volt a gyorsaság, az ügyesség és a csapatmunka is.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 36 képet tartalmaz

Részegszemüvegben bójagyűjtés, jelzőtáblák színezése, közlekedési szituációk megoldása, biciklis pálya, ügyességi feladatok – mindez azokat az óvodásokat várta, akik részt vettek a Ceglédi úti óvoda Pöttöm próbáján.

Az ovisok immár 19. éve tanulhatnak játékos verseny formájában a közlekedés szabályairól. A közlekedési verseny apropóját évekkel ezelőtt a Ceglédi úti óvoda elhelyezkedése adta.

Egyik oldalon van a vasút, a másikon pedig egy forgalmas közútnál van az óvoda, ami közlekedési szempontból elég balesetveszélyes. Ezért fordult meg a fejünkben, hogy az óvodás korú gyerekek közlekedési ismereteit fejlesszük a Pöttöm próba megrendezésével
— idézte fel Komárominé Czagány Anita óvónő.

A Pöttöm próbán azokat a szabályokat ismerhették meg a gyerekek, amelyek fontosak számukra a mindennapi közlekedésben: ilyen a gyalogátkelőnél való helyes közlekedés vagy a KRESZ-táblák ismerete.

A közlekedés egy szokásrendszer, így nagyon fontos, hogy kialakítsuk a helyes szokásokat, amihez persze kell, hogy tudják a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat. A legfontosabb, hogy már óvodától szokjanak hozzá, hogy a közlekedésre oda kell figyelni, vannak szabályok, amiket be kell tartani
— magyarázta Farkas Attila r. főtörzszászlós, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési előadója.

A Pöttöm próbán középsős és nagycsoportos ovisok vettek részt a város minden pontjáról. A verseny a Ceglédi úti óvoda, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, a Falugondnokok Duna–Tisza Közi Egyesülete és a Füredi Képző Központ jóvoltából jött létre.