JAZZFŐVÁROS: Kecskemétieknek kedvezményesen

2023. 07. 13., 13:54
Vízpart, fülbemászó jazzmuzsika, hideg sör és sok-sok kísérő program várja a családokat és a bulizni vágyókat augusztus 3-tól 6-ig a VII. JAZZFŐVÁROS fesztiválon, a szabadidőközpontban. Európa leghangulatosabb szabadtéri klasszikusjazzfesztiváljára a kecskemétiek kiemelt kedvezményt kapnak, azok pedig, akik indulnak a rendezvény valamely sportversenyén, ingyenesen vehetnek részt a napi bulin a Mozogj és fesztiválozz! szlogen jegyében – tudtuk meg Ittzés Tamás fesztiváligazgatótól.

– Négy nap alatt négy színpadon tíz ország együttese lép fel a Dombnál. Idén harmadik alkalommal jazztábor előzi meg a fesztivált, ahol énekesek, hangszeresek és táncosok számára tartunk kurzusokat, ezúttal az egyetem légkondicionált termeiben. A tábor lényegében belefolyik a fesztiválba, a résztvevők be is kapcsolódhatnak a koncertekbe. Az idei év újdonsága lesz az egyetemi Neumann Placc a Domb Beach büfénél, ahol reményeink szerint sok-sok fiatal bulizik majd esténként.

Ittzés Tamás fesztiváligazgató

– Milyen lesz az idei zenei kínálat?

– A klasszikus jazz minden ága képviselteti magát a fesztiválon. A fellépők közül kiemelném a spanyol Sant Andreu Jazz Bandet, amiben 7 és 20 év közötti gyerekek, fiatalok játszanak mesteri szinten. Ez a big band igazi világszenzáció, a legnagyobb sztárokkal játszanak együtt, négy éve próbáljuk elhívni őket Kecskemétre. A hazai zenekarok közül újdonság lesz a Cafuné formáció, ők a lüktető szamba és a lágy bossa nova stílusát hozza el a fesztiválra, minden bizonnyal nagy sikerrel.

– Lesz-e idén jazzfutás, és jönnek-e veterán autók?

– Tizenhét kísérő program lesz a rendezvényen. Lesz foci, röplabda, kosárlabda kupa, családi kerékpáros váltó. Idén sem maradhat el a futóverseny, sőt tartunk egy egészen különleges bulifutást is, ahol a résztvevők hangszerrel tehetik meg a távot. Szeretnénk minél több embert megmozgatni, ezért is lett az idei szlogenünk: Mozogj és fesztiválozz! A sportversenyek résztvevői ugyanis ingyenes napi belépőt kapnak. Emellett lehet sárkányhajózni, lesz tájékozódási futás, labirintus pálya, társasjáték sátor, arcfestés, a legkisebbek számára pedig kezeslábas játszóházat alakítunk ki. Idén is eljönnek a veterán autók, nemcsak felvonulnak, de körbe is viszik az érdeklődőket ezeken a különleges autócsodákon.

– Idén nem árt, ha magunkkal visszük a lakcímkártyánkat is.

– Aki jót akar magának, mindenképpen hozza el! Szeretnénk ugyanis, ha minél több kecskeméti és környékbeli jönne el a fesztiválra, ezért különleges kedvezményekkel készültünk. Aki lakcímkártyájával, személyijével igazolja, hogy 6000 és 6050 közti az irányítószáma, a 20 ezres bérletet 15 ezerért, a 7000- es napijegyet pedig 5000 forintért válthatja meg. Jöjjenek el minél többen, strandoljanak, bulizzanak, mozogjanak velünk a VII. JAZZFŐVÁROS fesztiválon!