Jelentős felújítások kezdődnek a Széktói Stadionban

2023. 05. 23., 14:15
A tervek szerint TAO forrásból hamarosan megkezdődik a Széktói Stadion több mint 500 milliós felújítása. A közgyűlés elé frissen készült előterjesztés szerint új, fűthető labdarúgó pálya épül, elindul a fedett nézőtér tervezése, illetve saját parkolót kap a vendégcsapatok busza.

Az MLSZ előírásainak megfelelően rövidesen elindul a Kecskeméti TE hazai meccseinek otthont adó Széktói Stadion felújítása. Erről kaptak új előterjesztést hétfőn a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság tagjai. Mint a közgyűlés elé is kerülő három oldalas dokumentumból kiderül, több mint 500 milliós helyi forrás felhasználásával három fejlesztés indul el.

Az egyik a centerpálya teljes rekonstrukcióját jelenti, új élőfüves borítással, pályafűtéssel, vízelvezetéssel és öntözőrendszerrel.

A beruházás részeként elindul egy tervezési előkészítési folyamat is a stadion lelátóinak befedése érdekében.

A projekt harmadik elemeként pedig a főbejárat közelében buszparkolót alakítanak ki annak érdekében, hogy a vendégcsapat játékosai öltözőjükhöz minél közelebb tudjanak kiszállni a járműből.

A stadionfejlesztésről szóló előterjesztést egyhangúlag támogatta a pénzügyi bizottság, az előterjesztést elfogadásra javasolják a csütörtöki Közgyűlésnek is.