Jelzőlámpa lesz a Kiskőrösi útnál

2023. 03. 10., 17:17
Jelzőlámpás irányítást kap Kecskeméten a Kiskőrösi út és a Könyves Kálmán körút kereszteződése. A csomópontfejlesztést és forgalomirányítást a Helvéciára vezető út felújítása és az amiatti várható forgalomnövekedés is indokolja.

Már helyükön áll az új jelzőlámpák többsége a Kiskőrösi út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésében. Egyelőre azonban még egyik sem működik. A forgalomirányító eszközök várhatóan majd a Kiskőrösi útról kikanyarodók számára teszik a legnagyobb szolgálatot, mivel a körútra csúcsidőben sokszor csak balesetveszélyes manőverekkel megoldható a kanyarodás.

A csomópont fejlesztésére a Helvéciára vezető Kiskőrösi út felújítása miatt is szükség van. A Helvéciát és Kecskemétet összekötő Kiskőrösi út egy része már egy korábbi pályázatban szilárd burkolatot kapott, a hiányzó öt kilométeres szakasz a jelenlegi munkák során kap új útalapot és végül aszfaltburkolatot. A Helvéciát érintő munkálatok május végére, vagy legkésőbb júniusban fejeződnek be.

Ráadásul a megyeszékhely önkormányzata tervezi a Kiskőrösi út kecskeméti szakaszának felújítását. Ezen utak felújításának elkészülte után várhatóan még többen használják majd a két település között az útszakaszt, ami akár a ballószögi, kadafalvi lakosok számára is menekülőutat jelenthet a csúcsforgalom elől. Ez pedig a forgalom növekedését és a kiskőrösi úton feltorlódó autók számát hozná magával a jelzőlámpa nélkül. A berendezés célja tehát segíteni a környék forgalmának egyenletesebben eloszolását, a balesetveszélyes helyzetek elkerülését.