Jó ütemben halad a főtér tavaszi megújítása

2024. 04. 04., 15:34
A szökőkutak és a zöldfelületek is megújulnak a belvárosi sétányon. A munkálatok jelenleg is zajlanak, melyek végeztével egy virágos, növényekkel teli, új főteret kapnak a kecskemétiek illetve az ide látogatók. A tervek szerint május közepén befejezik a rekonstrukciókat a Kecskeméti Városüzemeltetés munkatársai.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 27 képet tartalmaz

Folyamatosan zajlanak a tavaszi köztéri munkálatok Kecskemét főterén. A szökőkutakat helyreállítják, viszont a Hírös Forrás esetében a problémák orvoslására teljes körű rekonstrukcióra van szükség.

- A szökőkútnak nagyon sok problémája volt, minden részén folyt belőle a víz. Szükséges volt egy nagytakarításra. Ennek keretében először eltávolítottuk róla az évek alatt felgyűlt koszt, főként a vízkövet, és a gépészeti részeket is megújítjuk. A körülötte lévő területen megvolt süllyedve nagyon sok helyen a térkőburkolat ezért ez is felújításra került
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Boros Gábor, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Luca kútját már felújították, most következik a Békás szökőkút, amely körül a plasztikák és a játékok hibáinak javítására is sor kerül. Mindemellett a Hírös Forrás környékén lévő ún. negyedköríves, a Luca kút és a Tourinform körüli, illetve a Szabadság téri fősétány mentén elhelyezkedő ágyások teljes körű újratelepítésére is sor kerül.

- Először kezdtük egy talajcserével, illetve ezt megelőzően már az automata öntözőrendszereknek a főcsövei lehelyezésre kerültek. Tápanyagban gazdag földet hozunk ide. Azután kijelöljük, hogy hová, milyen ágyások kerülnek. A végeredmény pedig látványos zöld felületet, virágokkal, díszfüvekkel, rózsákkal, évelőkkel, cserjékkel díszített új zöld sétány lesz majd
— hangsúlyozta szerkesztőségünknek Boros Gábor.

Kecskemét főtere több mint 11 ezer évelőt, 440 biodiverz évelőt, több mint 6600 cserjét, közel 21 ezer egynyári növényt és 660 darab rózsát fog kapni május közepéig.