Jól halad a hetényegyházi bekötőút építése

2023. 07. 04., 17:32
Már a teljes szakaszon szépen kirajzolódik az új hetényegyházi bekötőút nyomvonala. A földmunkák szinte elkészültek, hamarosan kezdődik a beton útalap építése így az aszfaltozás is belátható közelségbe került.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 29 képet tartalmaz

Jelenleg épp az útalap alját, az úgynevezett védőréteget terítik az épülő hetényegyházi autópályabekötés nyomvonalán. A tavasszal kezdődött, több mint 1,9 milliárdos beruházás során a Helikon utcai vasúti átjárótól mintegy 2,2 kilométer hosszon épül vadonatúj út az M5-ös autópálya és a kecskeméti északi elkerülőút csomópontjáig.

A régészeti feltárás befejeződött, és az azt követő földmunkák is a végüknél járnak már. A Hetényegyháza felöli oldalon nemrég elbontották a régi út mintegy 300 méteres szakaszát, ahol az elkövetkező egy-két hétben még a vízvezeték-kiváltást kell elvégezni. Ez a munka a kivitelező szerint nem jár majd forgalomkorlátozással, ideiglenes elkerülőnyomvonalat alakítottak ki az érintett részen.

Az autópálya felőli oldalon a védőréteg terítése a pályától kiindulva az első 700 méteren zajlik. Jövő héten itt már a beton útburkolat-alapot építik, a következő héten pedig az aszfaltalapréteg felhordása is megkezdődik. Ebben a rendben haladnak tovább Hetényegyháza felé, vagyis egy hónapon belül az M5-östől kiindulva mintegy egykilométeren elkészül az aszfaltalap.

A kétszer egysávos burkolattal, valamint az oldalanként majd’ két méter kiterjedésű zúzottköves padkával ellátott út a tervek szerint idén decemberben készül el.