Jól szerepelnek a sportiskola jégkorongcsapatai

2023. 01. 28., 11:34
A jégkorongozás kecskeméti indulása óta négy országos bajnoki aranyérmet és egy bronzérmet szereztek a Kecskeméti Sportiskola (KESI) jégkorongszakosztályának a csapatai.

A jégkorongozók december eleje óta használhatják a jégcsarnokot, előtte hetente egyszer Kiskőrösre, az ottani jégpályára jártak edzeni. A bajnoki szezon első felében kisebb hátrányba kerültek a csapatok a szűkös edzéslehetőség miatt, azonban ezt már sikerült ledolgozni. A KESI jégkorongszakosztályának az U14- es, U16-os és U18-as csapatai első helyen állnak csoportjukban. A jégkorongszakosztálynak közel száz igazolt játékosa van 6 korosztályban. Az igazolt játékosoknak sűrű a programjuk, mert az U8-as csapatnak heti 3, az U10-es és U12-es csapatoknak 4, az U16-os és az U18-as csapatoknak heti 5 edzésük van.

Az év kezdete óta több tornán szerepeltek a kecskeméti jégkorongozók. Január 7-én a Városligeti műjégpályán tartotta a Magyar Jégkorong Szövetség a Magyar Jégkorong Napja elnevezésű rendezvényét. 108 csapat vett részt a játéknapon. A KESI jégkorongszakosztálya U8 és U10 csapattal képviseltette magát és szép sikereket értek el, bár ezekben a korosztályokban még nincs eredményszámolás. Január második hetében az U14-es korosztály részére rendeztek Kecskeméten négy csapat részvételével felkészülési tornát, amelyen a Kecskeméti Sportiskola csapata minden mérkőzését megnyerve kimagaslóan szerepelt.

Január 14-én és 15-én az U10-es és az U8-as korosztálynak is Kecskemét rendezte meg a soros tornáját, ráadásul az U10-es korosztály két csapattal indult a magas létszám miatt. Az U16-os csapat Makón szerepelt egy erős találkozón, ahol a Szeged csapatában még külföldről igazolt játékosok is szerepeltek. A Szeged ellen 8–2-re nyert a kecskeméti csapat, a következő meccsen a Makó ellen is nyertek, 5–3-ra. A Lánchíd, az Arany és a Móra Általános Iskolákkal együttműködésben történik a korcsolyaoktatás a testnevelés órák keretében. Ez az együttműködés a negyedik éve folyik a három általános iskolával. Megkezdődött a hokisuli is a Kecskeméti Sportiskola Jégkorongszakosztályának szervezésében. A 2014-ben vagy később született lányok és fiúk szerdán és szombaton vesznek részt a hokioktatásban. Az oktatásra a város minden iskolájából várják a fiatalokat. A szakosztály három edzője, Szabó István, Varga Dániel és Horváth Kristóf foglalkozik a csapatokkal, a testnevelés óra keretében érkező korcsolyázni tanulókkal és a hokisuli résztvevőivel.