Jósoltak a medvék: a tavasz még várat magára

2023. 02. 02., 14:52
Meglátták az árnyékukat a Kecskeméti Vadaskert örvös medvéi. A hiedelem szerint, ez azt jelenti, hogy a tavasz még várat magára. Az állatkert macijai ebben már nagyon tapasztaltak, ugyanis idén 30 éves a pár. Buddha és Lucky a jól végzett munkáért cserébe egy vitaminokban gazdag reggelit kapott.
A galéria 22 képet tartalmaz

Mondókákkal várták a gyermekek a nap főszereplőit a Kecskeméti Vadaskertben. Az örvös medvékre nagy feladat hárult, a tavasz érkezését kellett megjósolniuk.

– Február 2-a Gyertyaszentelő Boldogasszony napja, amelyhez népi hiedelmek is kötődnek. Ehhez fűződik az az időjárás jóslás, amely szerint, ha a medve meglátja az árnyékát, akkor visszamenekül a barlangjába. Ez azt jelenti, hogy a tavasz még várat magára – magyarázta Zomboriné Polyák Irén, a Kecskeméti Vadaskert igazgatóhelyettese.

A Kecskeméti Vadaskert két örvös medvéje is meglátta ma az árnyékát, tehát a hideg még kitart egy ideig. A macik egyébként már tapasztaltak a jóslás terén.

– Az örvös medve párunk idén tölti a 30. születésnapját, ez nagyon szép kor náluk. Szerencsére jó egészégnek örvendenek, jól mozognak mindketten. A Kecskeméti Vadaskertet 10 éve lakják, 10 évvel ezelőtt érkeztek a Nyíregyházi Állatparkból. Így duplán ünneplünk a Kecskeméti Vadaskertben – tette hozzá Zomboriné Polyák Irén.

Lucky és Buddha, a két ázsiai medve nem alusszák a klasszikus téli álmot, mindennap kijönnek a levegőre. A kifutójukban pedig mindig egy igazi vitaminbomba menü várja őket, a mai reggeli például gyümölcsökből, zöldségekből és főtt tojásból állt.