Jótékonysági koncert a Kodály Iskola ütőhangszeres tanszaka javára

2023. 01. 31., 19:40
Február 9-én 17 órai kezdettel Karnevál címmel jótékonysági hangversenyt szervez a Kodály Iskola az ütőhangszeres tanszak javára. Ennek részleteiről nyilatkozott Palotás Gábor művésztanár, a tanszak vezetője a KTV esti Múzsa magazinjának.

Jótékonysági hangversenyen kezd támogató források gyűjtésébe a Kodály Iskola ütőhangszeres tanszaka február 9-én az iskola Nemesszeghy Márta termében. A távlati cél egy új vibrafon beszerzése, amely a tanszakot vezető művésztanár, Palotás Gábor szerint többmilliós beruházás.

A Karnevál címre keresztelt koncerten valóban karneváli forgatag várható, hiszen mintegy 30 fellépőre lehet számítani a tanszak legfiatalabb növendékeitől a már az iskolából kikerült zeneiskolai és szakgimnáziumi diákokon át a végzett ütősökig, illetve a pályán dolgozó előadóművészekig és tanárokig.

Az ütőhangszeres fellépőkön túl fúvós és billentyűs hangszereken játszó zenésztársak is csatlakoznak a karneváli hangulat megteremtéséhez. A szervezők, Palotás Gábor művésztanár és Abonyi Attila ütőhangszeres tanár változatos és izgalmas kamarazenei produkciókat is ígérnek mindenkinek, aki ellátogat a koncertre.

A jótékony cél ellenére a belépés díjtalan lesz a hangversenyre. A támogatásra szánt összeget a kihelyezett urnákban lehet elhelyezni, illetve támogatói jegyeket is lehet igényelni a tanszak tanárainál a későbbiekben is.

A Palotás Gáborral folytatott beszélgetést a Hírórát követően a ma esti Múzsa magazinban láthatják, 20 órától a Kecskeméti Televízió műsorán.