Jubiláló véradókat köszöntöttek a Megyeházán

2023. 11. 17., 14:41
A Megyeházán köszöntötte a megye többszörösen jubiláló véradóit a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete és megyei vezetősége. A rendezvényen egy Pro Vita-díjat is átadtak. Az országos kitüntetést Fekete Ferenc vehette át, aki már 145-szörös véradó.
Fotó: Harkai György
A galéria 15 képet tartalmaz

A Kodály Iskola növendékei megalapozták a hangulatot péntek délelőtt a Megyeházán. A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete és megyei vezetősége ezzel a műsorral is megköszönte a megyei véradók önkéntességét.

A meghívott vendégeket, akik mindannyian többszörösen jubilált véradók vagy segítők, Lipóthné Komjáti Andrea vármegyei igazgató köszöntötte.

Megéri segíteni. Én is átéltem már azt, mennyire jóleső tud lenni néhány elismerő szó, vagy egy reggelen egy sms egy OVSZ-állomástól, ami arról értesít, hogy az általam adott vért a mai napon felhasználták
— mondta Lipóthné Komjáti Andrea, a Magyar Vöröskereszt vármegyei igazgatója.

Dr. Tóth Gábor, a Magyar Vöröskereszt vármegyei elnöke kiemelte, különösen meg kell becsülni a véradókat, mert egész Európában egyre nehezebb megfelelő mennyiségű önkéntest találni.

Hogyha egyszer a jó tündér elém állna és azt mondaná, hogy kérhetek tőle valamit – és ezt rettenetesen komolyan gondolom, orvosként, kórházigazgatóként és vöröskeresztes vezetőként is – ha tehát kérhetnék egyvalamit,  én őszintén azt kérném, hogy azok, akik vért adnak, kapjanak plusz éveket az élettől, mert ők is adtak másoknak
— mondta dr. Tóth Gábor.

Dr. Havassy Sándor, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal igazgatója elmondta, 1.800 munkatársa között is sok véradó van és ő maga is igyekszik minden véradó napon ott lenni.

A jövő héten is több mint 100 kollégámmal együtt részt veszünk egy kormánytisztviselői véradó napon nagy örömmel és szeretettel. A mai nap Önökről szól, az ünnepeltekről szól, a jubilálókról szól
— fogalmazott dr. Havassy Sándor.

A kitüntetettek között egyáltalán nem volt ritka a 60-70-szeres véradó. A rendezvényen Pro Vita-díjat is átadtak, ezt a bajai Fekete Ferencnek ítélték oda, aki eddig 145-ször adott vért. De nem csak azokat köszöntötték, akik rendszeresen tartják karjukat a jó célért. Díjat vehetett át a 2023-as év médiatámogatója, de a legjobb segítő és véradóbarát munkahely is kapott oklevelet.