Jubileumi tanév kezdődik a Mátyás iskolában

2023. 08. 31., 17:53
Közel 600 diák kapja meg ma és holnap a tankönyveket a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában. Már az osztályfőnököknél vannak a könyvek, ők adják át azokat a tanulóknak, valamint a szülőknek. A kecskeméti intézmények felkészülten várják a tanévkezdést.

A padokon várják az új tankönyvek a diákokat a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában. Holnap ugyanis - egyetlen, később felvett diák kivétel - összesen 594 tanuló kapja kézhez az oktatási eszközöket.

– Az osztályfőnökök már átvették diákjaik könyveit és elhelyezték azokat padokon. A kisebb gyerekek szüleinek a mai tanévnyitó értekezlet után adjuk át a könyveket, a nagyobbak pedig hazavihetik ma, illetve a holnap - dr. mondta Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója.

Az idén 40 éves iskola is felkészült a tanévkezdésre, termeket újítottak fel, új pedagógusokat vettek fel, a házirendet is hozzáillesztették az új jogszabályokhoz. Az idei tanév hosszabb lesz, de tovább tartanak majd a szünetek is.

– 1983. szeptember 1-jén nyitottuk meg az iskola kapuját, tehát ez egy jubileumi év is lesz számunkra. Újdonság még az évben, hogy felélesztjük a sakkoktatást a harmadik évfolyamon, valamint heti egy órában az elsőseink tenisz oktatásban részesülnek - tette hozzá az igazgató.

Holnap három osztályfőnöki órával kezdődik a nap, ahol minden tanuló megismeri például az új házirendet, az éves tanmenetet, majd a negyedik órától indulhat a tanulás.